Шаламанов създава комисия, която ще решава за пенсионирането на военните

  • 20 октомври 2014 09:55

  • 1322
  • 3
Шаламанов създава комисия, която ще решава за пенсионирането на военните
©

Служебният военен министър Велизар ШаламановВелизар Шаламанов Велизар Шаламанов е роден на 24 декември 1961 г. в гр. Карлово. Завършва с отличие и златен медал издал заповед, с която създава консултативен съвет предимно от военни, за да разработи модел за пенсиониране на армейците.

Изрично се подчертава, че този орган трябва да анализира предложението на социалния министър за въвеждане на възраст при излизане в заслужен отдих на униформените и до 10 декември да предложи варианти за промяна на сегашните условия.Това означава, че новосформираният орган не може да иска да се запази текстът в чл. 69 от социалния кодекс, според който военни и полицаи могат да получават пари за старост след 27 г. служба в строя без изискване за възраст, коментира в. "Преса". За председател на съвета е определен зам.-шефът на отбраната ген. Нейко Ненов. В него влизат около 30 души, предимно офицери, както и цивилни служители.

Наред с майори, подполковници и полковници е включен и един старшина. Поканени са и представители от социалното министерство и НОИ. „Шаламанов да не би да се кани да стои на поста до 10 декември“, възмутиха се командири. Те смятат, че с този хитър ход сегашният шеф на МО си измива ръцете с военните. Според експерти не е логично униформените сами да си предлагат как да се пенсионират, защото това е въпрос, който се решава от други институции, а от тях се иска само мнение. За разлика от Шаламанов колегата му Йордан БакаловЙордан Бакалов Йордан Бакалов е роден на 1 септември 1960 г. в град Асеновград. Завършил е ТИХ „Асен отстоява твърда позиция на несъгласие с Йордан ХристосковЙордан Христосков Проф. д-р Йордан Атанасов Христосков е роден на 20 октомври 1951 година. Завършва ВИИ "Карл. В писмо до служителите на МВР от 10 октомври той заяви, че ще отстоява категорично правото им на ранно пенсиониране.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1322 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
БУТАЧА

2014.10.21 | 14:52

3
НА КОИТО НЕ МУ ИЗНАСЯ-ДА НАПУСКА,НИКОЙ НЕ ГИ ДЪРЖИ НАСИЛА

2014.10.21 | 14:51

2
ДА СЕ КАЧИ ВЪЗРАСТА. НЕ ДА ВЗЕМАТ 500-600ЛВ. ПЕНСИИ И ДА РАБОТЯТ

2014.10.21 | 14:51

1
Воени били имали рискове,работели по празницити... А ми летците,а ми лекарите те също работят по празниците Така че възраста в тези катигорий трут е една Да се поднови и да е еднакав за тези категорий

Добави коментар

Водещи новини