Палят коли заради застрояване на детска площадка в София (видео)

  • 20 октомври 2014 09:19

  • 2253
  • 0
Палят коли заради застрояване на детска площадка в София (видео)
©

Жилищна сграда е на път да се появи на мястото на детска площадка в столичния кв. "Слатина". Строителят има изрядни документи, но хората в квартала излязоха на протест за пореден път, а ситуацията ескалира, показа репортаж на бТВ.

Местните твърдят, че назад в годините собствеността на площадката е тяхна. Освен това имало връзка между 4 палежа на коли и спорния парцел. Инвеститорът "Агора ин" със собственик арх. Венцеслав Дучев има разрешително за строеж на 8-етажна сграда от февруари 2013 г. Той е купил имота от друга частна фирма.

По думите на хората в "Слатина" Дучев докарал представители на агитката на „Левски София Запад”, за да пазят транспортна техника. Жителите на квартала обаче смятат, че футболните фенове стоят зад палежите на коли, разбиването на гараж и кражба на мотор за 12 000 лв. Колите били палени избирателно. Атакувани са онези собственици, които най-активно протестират срещу строежа на мястото на детската площадка.

Междувременно прокуратурата решила да започне дело за документи престъпления срещу строителния надзор. Представител на общината се появи на протеста на хората в кв. "Слатина" тази сутрин. Той обясни, че местните имат идеални части, а не право на строеж. Столична община твърди, че имотът е частен, и собственикът има право да се разпорежда с инфраструктурата на него.

Последвайте канала на

2253 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини