Специални самолети за болни от ебола

  • 20 октомври 2014 07:12

  • 1466
  • 0
Специални самолети за болни от ебола
©

Самолети, специално оборудвани за безопасно транспортиране на пациенти, поразени от вируса ебола, ще бъдат изградени в Германия, съобщава в. „Франкфуртер Алгемайне Цайтунг”, позовавайки се на източник в правителствените кръгове в Берлин.

Според публикацията министърът на външните работи е поискал изграждането на специален транспорт за пациенти с ебола от авиокомпанията „Луфтханза”.

Според плановете самолетът ще бъде изграден до средата на ноември. Понастоящем съществуват само два самолета „Гълфстрийм G-III” за превоз на пациенти с остри инфекциозни заболявания. Те разполагат с напълно изолирана стая само за един човек. Специален транспорт за пациенти с ебола засега няма, пише "Монитор".

Министерството на здравеопазването на Канада ще достави днес в офиса на Световната здравна организация в Женева 800 ампули от новата експериментална ваксина срещу вируса ебола, съобщи междувременно АП.Вирусът ебола се разпространява бързо в Западна Африка.

Според СЗО епидемията от ебола вече е погубила повече от 4500 души. Вирусът се разпространява по кръвен път или чрез секрети на заразено лице, както и при контакт с вещи на заразен човек.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1466 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини