Борис Велчев: Опитите за контрол не са спирали от 23 години

  • 19 октомври 2014 19:46

  • 2119
  • 3
Борис Велчев: Опитите за контрол не са спирали от 23 години
©

Имало е опити за политически контрол през последните 23 години и те не са спирали. В България политиката се прави, като се брои колко папки е занесъл един политик в кабинета на главния прокурор. Това каза бившият главен прокурор Борис ВелчевБорис Велчев   Борис Владимиров Велчев е  роден в София. Доцент, доктор по право. Баща му Владимир Велчев в предаването „120 минути” по БТВ.

Той посочи, че държавното обвинени работи според възможностите си и различните хора ще го оценят по различен начин, не намалява обаче броя на обвинените лица и затова оценката трябва да е справедлива.

Той каза, че му е трудно да каже, дали законови промени биха облекчили работата на прокуратурата. „Отвън е трудно да се дадат съвети”, отбеляза Велчев и подчерта, че преценката трябва да е на настоящия главен прокурор Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в.

Според Велчев обаче за политиците е по-просто, когато трябва да се дадат някакви отговори, те да се сведат до нуждата структурна промяна. Отговорността на главния прокурор е голяма. За седем години се изчерпват възможностите за промяна. За седем години човек свиква със статуквото, каза Велчев за мандата на главния прокурор.

"Реакцията на главните прокурори в България трябва да е според средата - балканска".

Попитан дали на прокуратурата трябва да бъде направен преглед от международни експерти, той отвърна, че е стар български национален комплекс, „че е по-добре да ни кажат отвън какво да правим, отколкото да се доверим на нашите експерти” . Според него има изключителни добри юристи в различните сфери в България.

„Финансовият интерес няма партиен цвят или вид на убеждение”, коментира главният прокурор. „Може би е добре да се направи и външен преглед, но е неоправдано някой отвън да ни казва какво да направим”, каза Борис ВелчевБорис Велчев   Борис Владимиров Велчев е  роден в София. Доцент, доктор по право. Баща му Владимир Велчев. Той потвърди, че в прокуратурата работят различни хора – и добри, и лоши, но навсякъде хората са различни.

Бившият главен прокурор каза, че се е запознал с наследника си на клетвата му, но периодически се чуват и виждат. „На клетвата му дадох съвет да не дава пресконференции преди ВВС, защото така създава усещането, че е бюро справки какво се случва прокуратурата”, коментира той.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2119 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2014.10.20 | 11:41

3
смърт за комунистите

2014.10.20 | 09:08

2
най-безличния гл.прокурор

2014.10.20 | 01:23

1
Защото 23 год контролирате заова ги направихте милионери а нищо чудно и Вас 23 год не спирали смешници как ли да ви се повярва не сте спирали да контролирате кокошкарите,кой милионер направил си парите по лесния начин е в затвора, та те всички богаташи са ваши приятели,да не би аз да съм Ви приятел дето нямам пукнат грош,не спирали 23 годинизащо не се скриеш някъде и от срам да не се показваш

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини