Кунева: От ГЕРБ зависи дали ще се състави правителство

  • 19 октомври 2014 11:45

  • 3205
  • 8
Кунева: От ГЕРБ зависи дали ще се състави правителство
©

Дали ще се състави правителство, готово на реформи и как ще продължат преговорите, зависи от мандатоносителя. Това заяви в предаването „Тази неделя“ лидерът на Движение България на гражданите Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 по повод перспективите за съставяне на коалиционен кабинет. Тя подчерта, че те зависят от това как ще се развият разговорите вътре в самата партия ГЕРБ, от това дали техните членове и ръководство ще приемат приоритета на РБ за незабавна и категорична съдебна реформа. Кунева заяви, че правосъдието и икономиката ще бъдат във фокуса на вниманието на Реформаторския блок.

Правителство трябва да има и да издържи пълен мандат, за да излъчи България стабилност. Без стабилност няма да има нито български, нито чужди инвеститори, коментира още Кунева.

На въпрос каква съдебна реформа иска Блокът, лидерът на Движение България на гражданите посочи: „Искам такава съдебна реформа, която да направи така, че всеки бизнес да се чувства нормално в България, правосъдие и икономика да вървят заедно, защото няма друг начин да се създадат работни места и сигурност. Искам реформа, която да направи така, че механизмът за наблюдение на страната да падне, реформа, която да направи така, че „Шенген“ да се случи не само технически“. Тя предупреди, че до края на годината най-вероятно Румъния ще влезе в Шенген по морски и речни граници, което на практика означава, че пристанище Констанца ще поеме товарите, влизащи сега във Варна и Бургас, а това не е никак добре за страната.

За Реформаторския блок тя потвърди, че коалицията е стабилна и вече е сформирала единната си парламентарна група, чието първо заседание беше в петък. Тогава беше изготвен и официален документ, който ще бъде представен на ГЕРБ – информация за коалиционното споразумение на блока, разясняващ начина на представителство в коалицията. „Прилича на договора за ЕС, в който една държава се представлява от няколко подписа - нищо необичайно няма в това и трябва и у нас да се свиква, че не само от монолитни партии може да се прави политика“, добави Кунева.

Попитана за евентуално коалиционно споразумение за правителство Кунева каза, че то изисква много конкретни ангажименти. Аз ще настоявам да има раздел Правосъдие и икономика, който да включва и назначения, обществени поръчки, инфраструктурни проекти, които се изграждат с европейски средства, усвояване на еврофондовете, посочи тя.

Кунева съобщи, че е приключила онлайн частта на вътрешния референдум на ДБГ за коалиционно управление и идната седмица продължава физическото гласуване на членовете на партията, като тя ще запознае лидерите на РБ с резултата до момента. По думите й от тях става ясно, че членовете на ДБГ искат стабилност и предсказуемост на управлението.

Тя съобщи още, че във вторник представителите на ДБГ Димитър Танев, Бисер Манолов и Найден Зеленогорски ще участват в среща с финансовия министър, за да се запознаят с предложението на служебния кабинет за актуализация на бюджета.

Последвайте канала на

Нора Виткова
3205 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
д-р Менгеле

2014.10.19 | 17:33

8
Ще се съберем от кол и въже, и народа ще се върже!

2014.10.19 | 17:32

5
Като бившите агент от ДС в ПБ!
аrhar

2014.10.19 | 17:33

7
Боко , Гоце и Доган си бяха в коалиция през 2009 - 2013 г. , ще бъдат в коалиция и сега, независимо от това дали ще му викат правителство на малцинството или широка коалиция . Боко, Гоце, Доган , Слави Бинев, Трактора, Ал. Каракачанов, Павел от дс , сестра Галева , Аецка Цачева, Румен Петков, мамин Делянчо, Камен Пенков и сие са все кадри на кукловодите на дс от кръга 'монтерей' Л. Гоцев, В. Вълков, Бр. Аспарухов и Митьо Гестапото ... Доказателство за това са нежеланието им за реформиране на съдебната система и 'онези' закони за банките , които Боко и Доган си гласуваха в пленарна зала . Ако Боко беше истински мъж, патриот и човек с достойнство и съвест, нямаше да се води от егото си, а в името на БГ щеше да стане млад пенсионер в политиката и да си ходи по стадионите и на гьола за шарани , щеше да решава задачи по математика, за да работи върху собственото си 'аз' ...

2014.10.19 | 17:03

1
Може да се върне да гаси пожари и като експерт по пожарите.

2014.10.19 | 17:33

6
Искаш бизнес и икономика в едно ами престъпниците с бели якички не щеш ли да ги видиш в панделата нее не щеш те си плащат за да им перат белите якички, на теб само мераците ще и останат за правосъдието
Бойко ТИКВАТА ПРОСТА , ох,ох,ох

2014.10.19 | 17:05

4
Цецоууууу, голема тиквъ си , маматишйба! Що толкуз малку фалшцира , веееее чи сига всички педераси като Радан и тази К,урвоКуневата - Пръмова да се гаврят с мен ?!! Сига шъ станиш министър на Марта в сряда , ама и аз шъго духам май ! Язък за минетите дет напраих на Мистан !Язикъ ми си изтри ! Ни мога да сплюя ! Пак съ омацах !

2014.10.19 | 17:05

3
boiko maznia tuflek se naaka

2014.10.19 | 17:04

2
Амъ мого ти се иска да управляваш ма не стигна лити до сега кашата която забърка и ние сега я сърбаме гореща,събрали сте са от кол и въже мераклии да управляват само че тия отзад дето ви дърпат конците ще ви гледат сиира, ,апъ ти щъ оправиш правосъдието надолу с главата всички искате големи постове,ми за нас кво ща остане и аз искам да командувам ама немам армия тя свърши

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини