Професори в битка за титла от БАН

  • 19 октомври 2014 08:23

  • 2136
  • 6
Професори в битка за титла от БАН
©

Някои от светилата на българската медицина влизат в битка за член-кореспонденти на БАН. Най-засилена в тазгодишния конкурс ще е конкуренцията в секцията „Медицински науки“, за която са отпуснати три места, съобщава „Преса”. Там се състезават националният консултант по психиатрия проф. Вихра Миланова, специалистът по алцхаймер и паркинсон проф. Лъчезар Трайков, шефът на Медицинския университет в Плевен проф. Григор Горчев, кардиохирургът и директор на болница „Св. Екатерина“ проф. Генчо Начев, шефът на ВМА проф. Николай Петров, специалистът по генетика проф. Ивайло Търнев.

Освен Горчев още двама ректори се борят за място като член-кореспонденти. Шефът на Университета по библиотекознание проф. Стоян Денчев кандидатства в областта на икономическите науки, а проф. Христо Белоев, който оглавява Русенския университет - в инженерните. С Белоев в категорията ще се състезава и специалистът по минно дело и бивш евродепутат от ДПС проф. Владко Панайотов.

Номинираните за престижното звание имат срок до 30 октомври, за да потвърдят участието си в надпреварата. Освен официалните документи кандидатите ще трябва да внесат по катедри и списък с научните си трудове, както и с постиженията си през последните две години.

В различните научни категории научните съвети на БАН ще отличат общо 31 души, които ще получат званието „член-кореспондент“. „Последната подобна селекция беше преди 2 години и тогава отново присъединихме към академията ректори на висши училища - на столичния Медицински университет проф. Ваньо Митев и на Софийския университет проф. Иван Илчев“, припомниха от ръководството на академията

Последвайте канала на

Нора Виткова
2136 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Ученов

2015.04.10 | 08:37

6
Къде се тика това говедо стоян денчев!Класически пример за типигьозлук и безсрамие! Позор за науката!

2014.10.22 | 15:28

5
" след това разбрах, че това са подбрани проститутки!”

2014.10.19 | 18:49

4
Да го духат всички професори доценти и клатикурци свикнали да живеят от титлите си.Боклуци и паразити.

2014.10.19 | 18:49

3
Колега да нямаш в предвид професорите от Техническия начело с ректорчето им Маринчо Христов.
BBisPedal

2014.10.19 | 15:53

1
Ако ГЕРБ се върне на власт, всички предприемачи, интелигенция, учени, млади учени, ИТ специалисти, музиканти, писатели и т.н. се гответе за емиграция! Вождът и учителят, другарят генерал Боко Тиквата не търпи нищо „по-умно” от него! Ще бъдат закрити малкото останали успешни предприятия! Ще бъде съсипан най-старият Софийския университет! Ще бъде закрита най-старата институция БАН! Ще бъде нарочно орязан бюджета и спрени всички проекти! Интелигенцията ще бъде доведена до пълна мизерия! Много чужденци с бизнес в България се канят да закрият всичко! Ще ви управляват мутри и биячи с основно и средно образование!
onq s konq

2014.10.19 | 15:53

2
Ти май от доста раничко си се подкарал на ракия:)

Добави коментар

Водещи новини