Ди Каприо снима документален филм

  • 18 октомври 2014 21:09

  • 1864
  • 0
Ди Каприо снима документален филм
© Getty Images/Guliver

Холивудският актьор Леонардо ди КаприоЛеонардо ди Каприо Леонардо Вилхелм ди Каприо (на английски: Leonardo Wilhelm DiCaprio) е американски актьор, носител на една снима документален филм за застрашените горили в Източна Африка в сътрудничество с компанията "Нетфикс", съобщи AFP, цитирана от inews.bg.

Актьорът е посланик на мира на ООН и е ангажиран в борбата срещу климатичното затопляне, фигурира сред продуцентите на лентата "Вирунга". Според компанията "Нетфикс" кинотворбата е нещо средно между разследваща журналистика и документален филм. Тя проследява трудната задача на лесничеите в Демократична Република Конго, които трябва да се борят с бракониери, бунтовници и икономически интереси в най-стария резерват на територията на Африка.

Планинският масив Вирунга, разположен на границите между Демократична Република Конго, Руанда и Уганда е последното място, в което живеят на свобода планинските горили. Те наброяват около 800 екземпляра. Филмът ще излезе на екран в Ню Йорк и Лос Анджелис, както и по "Нетфикс" на 7 ноември.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1864 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини