Пчелар е бил измъчван до смърт

  • 18 октомври 2014 17:29

  • 7435
  • 3
Пчелар е бил измъчван до смърт
©

Най-известният пчелар в Рила беше пребит до смърт в село Пастра под Рилски манастир. 60-годишният Васил Гаврилов е открит мъртъв в дома си, съобщи МВР.

Разследването на убийството започнало, след като в полицейското управление в Рила се обадил потресен местен жител и съобщил, че минути по-рано е открил мъртъв мъжът, който е негов съселянин. Тялото открил в къщата, в която възрастният мъж живеел сам.

При извършения оглед по тялото на покойника са открити множество рани. След убийството мъжът е сложен в леглото и завит в собствената му стая. 60-годишният Васил Гаврилов бил открит в петък по обяд. Първоначално всички смятали, че той е починал от някакво заболяване. 

Братът на Васил категорично отказал той да бъде подложен на аутопсия. Въпреки това обаче униформените преценили, че има следи от насилие по тялото му. Трупът е закаран в кюстендилската болница, където се оказало, че 60-годишния пчелар е със счупени ребра, причинили кръвоизлив.

Полицаите от Рила работят по няколко версии за изясняване на случая, уведомена е Окръжна прокуратура – Кюстендил.

След като излезе резултатът от аутопсията, може да стане ясна точната причина за смъртта, обявиха от полицията в Кюстендил. Основната версия, по която се работи, е убийство. По тялото на пчеларя е имало прорезни рани, а на главата му е имало огромен хематом от удар с твърд предмет.

Другата е на Васил да му е прилошало и да е паднал. От там да идват нараняванията по главата и счупените ребра. Недоумение обаче буди фактът как, ако му е прилошало, сам е легнал в леглото си и се е завил.

Все още се пази в тайна и кой точно е информирал кмета за смъртта на пчеларя. Възможно е опит за обир да е завършил с побой, който е отнел живота на Васил. Гаврилов е бил известен в родното си село с уникалния мед, който произвеждал. Него той продавал на главния път, а продуктът му е известен в цяла България.

Васил Гаврилов наскоро се е пенсионирал. Грижел се е за около 70 кошера. Според жители на селото, пчеларят може да е станал жертва на хорски приказки, че крие в дома си много пари, защото продава чудесен мед.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
7435 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2014.10.20 | 00:49

3
Да не повярва човек,този път полицаите са си свършили прекрасно работата и не са се вързали на приказки и клюки,а се заели сами да проверят,браво.

2014.10.19 | 22:07

2
Ох Мая,пишеш първо 65 год.след 5 реда пишеш 60,четеш ли какво пишеш.

2014.10.19 | 21:34

1
Проверете брат му.

Добави коментар

Водещи новини