Заловиха поп иманяр, заедно с бандата му

  • 18 октомври 2014 14:46

  • 7083
  • 1
Заловиха поп иманяр, заедно с бандата му
©

Криминалисти заловиха банда от 7 иманяри, сред които и действащ поп от Ямбол, в района на Белинташ, съобщава "Марица".

Групата ала "Столичани в повече", копаела дръзко на свещеното място в търсене на съкровище, описано в стара карта. Внезапна полицейска акция на ченгетата от Асеновград обаче изненадала търсачите на съкровища и те били закопчани до един. Задържането е станало в сряда, като част от групата е арестувана около 14 ч., а останалите - час по-късно.

Оказало се, че иманярите са оборудвани с металотърсачи от последно поколение и супермодерна техника. При разпитите станало ясно, че са се събрали и са набелязали целта си, след като установили връзка в иманярски сайт в интернет. Затова и членовете на бандата били от всички краища на страната - Ямбол, Търговище и Софийско. Групата имала и местен водач - Мюмюн Хабиб, от близкото до Белинташ село Жълт камък.

Веднага след задържането и тръгналото разследване са били извършени обиски в жилищата на задържаните, където са открити скъпи иманярски находки. Търсачите на древни ценности са задържани за 72 часа с прокурорско разпореждане.

Белинташ открай време е като магнит за иманярите. Според преданията покрай древното светилище някога е минавал римски път към Беломорието и там богати търговци заравяли парите си, за да ги скрият от разбойници. Говори се, че в района има закопано и огромно имане от турско време.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
7083 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.11.12 | 20:45

1
В кръчмата:Дядо попе какво ще пиеш вино или ракия? ... И бира отвърнал попа

Добави коментар

Водещи новини