От ПФ изпратиха жалба до институциите за касиране на изборите в Турция

  • 17 октомври 2014 20:07

  • 2457
  • 2
От ПФ изпратиха жалба до институциите за касиране на изборите в Турция
©

Патриотичният франт - НФСБ и ВМРО изпрати жалба до президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното, Министерския съвет, Главния прокурор, Върховния касационен и Върховния административен съд, с която оспорва на законността на избора на избраните за народни представители в 43-то Народно събрание от кандидатските листи на политическа партия ДПС.

Патриотичният фронт поиска касиране на изборите в Република Турция и мандатите на ДПС заради многобройните нарушения в изборния ден.

В жалбата се посочва: "Намираме, че изборният процес протече при груби, съществени и многобройни нарушения на Конституцията и ИК в условията на лоша организация, грешки и неподготвеност на избирателните комисии, което води до опорочаване на волята на избирателя и е основание да се иска от Конституционния съд да обяви избора на посочените народни представители от Четиридесет и третото Народно събрание (43 НС) за незаконен.

Намираме, че вота подаден в секциите открити в Република Турция трябва да бъде касиран и резултатите от там да бъдат обявени за недействителни, което от своя страна ще доведе до промяна на крайния изборен резултат. Нещо повече подаденият там вот формира по-голямата част от вота в чужбина."

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2457 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Един

2014.10.29 | 22:34

2
Та, пак не разбрах, в крайна сметка, колко са гласували и колко са, не гласувалите!?! Защото, не гласувалите какъвто съм и аз, също са дали своя вот, против избирателния закон и против политическите, п-р-о-с-т-и-т-у-т-к-и, които ни управляват- крадът и унищожават, вече толкова години, все едни и същи негодници!!! ЗАЩО НА МАЛКА И ЗАГИВАЩА БЪЛГАРИЯ, И СА НЕОБХОДИМИ 240"народни представители"- лакоми и ненаситни, предателски свини!?! 240 !!!???!!!
Друг

2014.10.29 | 22:33

1
Ти като не си гласувал не си дал своя вот никъде. Ако си мислиш, че с това изразяваш протест, много се лъжеш. Точно това идеално устройва същите тия "политически проститутки". И абсолютно ти отнема правото да даваш оценки.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини