Дейвид Хаселхоф с филм за Берлинската стена

  • 17 октомври 2014 15:02

  • 3161
  • 0
Дейвид Хаселхоф с филм за Берлинската стена
©

Телевизия National Geographic чества 25-годишнината от падането на Берлинската стена с едночасов документален филм с участието на звездата от „Спасители на плажа” Дейвид Хаселхоф, пише "Новинар".

Лентата ще се излъчи на 9 ноември от 20.55 часа и се казва „Хаселхоф срещу Берлинската стена”. Премиерата на продукцията ще може да се гледа в 171 страни на 45 езика. Дейвид Хаселхоф има уникална връзка с Берлинската стена – като известна поп звезда в Германия той е бил поканен за концерт в Берлин пред милионна публика в току-що обединената Източна и Западна Германия. Така музикантът се качва върху разрушената стена на Бъдни вечер през 1989 г.

„Търсейки свобода зад Берлинската стена, открих толкова много - споделя Хаселхоф и допълва: - Бях пряк свидетел на ужаса и болката на източногерманския народ в стремежа му към свобода. Това е вдъхновение за всички нас”.

„Хаселхоф срещу Берлинската стена“ пренася зрителите в едно лично пътешествие назад към Берлин, проследявайки историята на Стената и хората, които са живели под дълбоката й сянка. Филмът показва и емоционалната връзка на Хаселхоф с Германия и Стената. Неговата знакова песен „Търсейки свобода“ (Looking for freedom) се превръща в неофициален химн на протестиращите, обединявайки Изтокa и Западa.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
3161 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини