3 ключови въпроса в управленската програма на новия кабинет иска КНСБ

  • 17 октомври 2014 14:26

  • 1733
  • 1
3 ключови въпроса в управленската програма на новия кабинет иска КНСБ
©

Три ключови въпроса трябва да залегнат в управленската програма на новото правителство. Това заяви във Варна президентът на КНСБ Пламен Димитров, цитиран от Фокус.

Той посочи, че на първо място е задължително възраждане на индустрията в страната. „В това число влиза и улеснен достъп до кредити, подобряване на инвестиционния климат в България, бизнес средата и стимули за бизнеса, но и ясни секторни приоритети, в които всички политически познанства и ползи, които могат да бъдат извлечени от европейските ни партньори да бъдат най-накрая облечени във финансови знаци”, уточни Пламен Димитров.

Той допълни, че говори за плана на Юнкер, които е бил обявен преди няколко седмици и вече е започнал да става факт на европейско ниво – договарят се 300 млрд. евро къде ще отидат, в кои държави и по какъв начин ще се влеят в европейската индустрия. „Не ми е известно България да прави усилия в тази посока. Според нас само от там могат да дойдат свежи пари, а не от преки чуждестранни инвестиции. Ние сме прекалено малки за да участваме в прякото разпределение, но ако сме умни ще намерим начин как да получим част от тези колосални средства”, каза Пламен Димитров.

По думите му се готви съвместно обръщение на КНСБ и работодателите към новото 43-то Народно събрание и бъдещото правителство. „В няколко области сме фокусирали своите предложения и виждания и ще настояваме до края на следващата седмица вече да има правителство за да им предложим идеи за развитието на икономиката и социалната сфера в страната. Там са включени някои макроикономически, бюджетни и данъчни въпроси, ключови реформи в социалните системи – пенсионна, здравна и образователна и какво трябва да се направи, за да са се спасят секторите енергетика и банкова сфера”, каза Пламен Димитров.

Последвайте канала на

1733 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.10.21 | 01:22

1
едните алчни до безобразие ,другите безгръбначни и крадливи но се пишат представители на ТРУДА , каква ли велика Глупост са родили главите Им , и пак е секретно да не разбере Народа как ще бъде ограбван , ще Ги болят главите и хапчетата няма да помагат

Добави коментар

Водещи новини