Пациент със симптоми на ебола приет в Прищина?

  • 17 октомври 2014 10:30

  • 1322
  • 0
Пациент със симптоми на ебола приет в Прищина?
©

Пациент със симптоми, подобни на ебола, е бил приет тази нощ в болница в Прищина, съобщава Македонската агенция МИА, като цитира медии в Косово.

Все още обаче не е потвърдено, че мъжът действително е болен. Медиите в Прищина посочват, че пациентът може да е имал контакт с вируса на ебола по време на поклонението в Мека.

Междувременно стана ясно
, че Турция засилва мерките за превенция на ебола.

Здравното министерство е подготвило напътствия за това как трябва да действат медиците в страната, а пътниците от рискови райони ще бъдат преглеждани преди завръщането им в страната. Настоява се всички пътници да бъдат преглеждани преди полетите за Турция, а в случаите, когато се установи повишена температура, да се изисква разрешение за пътуване от лекар. При съмнения за ебола на борда на самолета следва със случая да се занимава само един от служителите, който освен това да не обслужва други пътници. За бордовия персонал трябва да бъдат осигурени защитно облекло, маски и обувки, препоръчват още турските здравни власти.

Определени са 45 болници в 36 от 81 окръга на Турция, където да бъдат приемани пациенти със съмнения за смъртоносното заболяване.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1322 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини