Захариева: Няма внесено искане за ново поскъпване на тока от 1 януари

  • 16 октомври 2014 10:27

  • 1170
  • 3
Захариева: Няма внесено искане за ново поскъпване на тока от 1 януари
© Булфото

Не е внесено искане за ново увеличение от 1 януари на цената на тока, каза пред журналисти вицепремиерът по икономическата  политика, министър на регионалното развитие и министър на инвестиционното проектиране в служебното правителство Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на преди откриването на годишната конференция "Околна среда, здравословни и безопасни условия на труд 2014" днес.

Четох в медиите няколко пъти, но нито регулаторът е казал такова нещо, нито е внесено искане, това са спекулации, добави тя.

По повод отложеното заседание на енергийния борд Захариева каза, че отлагането е заради поета отговорност към всички  участници в борда да има достатъчно време за запознаване с материалите. В Министерството на икономиката и енергетиката все още не са били готови с проектопромените в закона за енергетиката. Ще приключат днес, обясни вицепремиерът. По думите й това е закон, с който служебният кабинет изпълнява ангажимента си за промяна, свързана с независимостта на регулатора, неговото назначение от НС, с това той да функционира по-добре, като бъде разделен на два състава - воден и енергиен.

Утре най-късно проектозаконът трябва да бъде изпратен на участниците в борда и да бъде оповестен на сайта на МС.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1170 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
bozuk007

2014.11.07 | 16:06

3
А трябва ли?

2014.11.07 | 16:05

2
Цените на тока да ги плащат тези които са слкювали договорите. Иначе става така, че едни ядат и пият в ресторант, клошаря отвън плаща сметката, а тези вътре дето са яли и пили искат още и още ама няма кои вече да плаща сметките защото клошаря вече няма пари. Реалната цена на тока е 10 ст. за кв/ч с ддс.

2014.10.16 | 15:40

1
Защо правителството, като орган на народа не внесе искане за намаляване на тока. Нали е представител на народа, а не на корпорациите. Май ДКВЕР нещо не е независим и политическите паритии, парламент н МС не са това което трябва да са.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини