Областен управител подаде сигнал за натиск срещу него

  • 15 октомври 2014 16:40

  • 2233
  • 0
Областен управител подаде сигнал за натиск срещу него
©

Областният управител на Бургас даде пресконференция, на която алармира, че се оказва натиск срещу него. "Уведомил съм Службата за сигурност и Главната прокуратура за натиск срещу мен като длъжностно лице", каза Павел Маринов, цитиран от „Фокус”.

Поводът за пресконференцията е сигнал от фирма, че срещу него е образувано досъдебно наказателно производство от Окръжна прокуратура – Бургас заради неправомерна намеса в спор между две юридически лица, в резултат на което противозаконно са присвоени 42 дка в Северната промишлена зона на Бургас.

От Окръжната прокуратура съобщиха, че е образувано досъдебно производство срещу виновно длъжностно лице, без да се споменава конкретно името на областния управител.

По думите на Маринов случаят е станал известен още миналото лято по повод издаването на негова заповед от 2 август, с която е отменил заповеди на предишния областен управител, издадени през юни и края на май миналата година.

„Имаше взаимно отправени обвинения, аз бях заплашван да не го правя, не се съобразих със заплахите и оттам насетне заплахите са в сила“, посочи Маринов. Той допълни, че казусът се заплита в последните близо 20 години и се касае за спор между две частни юридически лица за имот.

„Счетох, че има неправомерна намеса на държавата в съдебен частен спор между две юридически лица по повод частен имот и отмених заповедите в качеството си на областен управител, който отменя по вътрешен начин административните актове. Те не касаят трето лице по никакъв начин“, заяви той.

Маринов е изпратил писма до инспектората в Министерски съвет и до министъра на регионалното развитие в качеството му на наблюдаващ държавната собственост в България как да се процедира в други подобни случаи и тази практика, ако се повтори, до къде би довела.

До момента са подадени 6 сигнала за корупция, пет от тях от една от фирмите-участнички в спора. Маринов посочи, че натиск се упражнява от собствениците на фирмите. „Бившият областен управител се намесва. Одържавява 11 от сградите и ги продава на едната от страни по съдебното дело. А за тези сгради в съда тече спор“, обясни той.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2233 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини