Приключи изборният ден във великотърновското село Джулюница

  • 12 октомври 2014 20:43

  • 1484
  • 0
Приключи изборният ден във великотърновското село Джулюница
© Булфото

В 19.00 часа приключи изборният ден във великотърновското село Джулюница. Това информира Десислава Главнова, председател на ОИК-Лясковец, предаде "Фокус". Двама са кандидатите за кмет на селото – представителят на ПП ГЕРБ Янко Янков и Мариан Атанасов от ПП „Земеделски съюз "Александър Стамболийски".

До кметски избори в Джулюница се стигна след като досегашния кмет Тодор Тодоров бе назначен за директор на великотърновската дирекция на фонд “Земеделие”. Тодор Тодоров бе единственият селски управник в община Лясковец, който не е от ГЕРБ. Той бе избран с листата на Земеделски съюз „Ал. Стамболийски”.

Денят започна при напълно нормална обстановка като всички секции отвориха точно в 4.00 часа сутринта. 1598 бяха избирателите, които имат право на глас. В селото бяха разкрити две изборни секции. Регистрираната избирателна активност към 10.00 часа беше 19%, към 13.00 часа – 45.93%, към 17.00 часа – 61.72%.

След приключването на изборния ден в 19.00 часа окончателните резултати достигнаха 65.77%, което означава, че 1051 от жителите на селото са дали своя вот в днешния ден.

Десислава Главнова посочи, че през деня не е постъпила нито една жалба за нарушения, от какъвто и да е аспект, а целият ден е протекъл нормално, при напълно спокойна обстановка. Тя обясни още, че към момента вече е започнало преброяването на бюлетините, а непосредствено преди самия край на изборния ден не e имало образувани опашки в разкритите две изборни секции в селото.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1484 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини