Потърпевши от предишни инциденти в "Миджур": Не е имало безопасни условия на труд

  • 11 октомври 2014 20:30

  • 2877
  • 2
Потърпевши от предишни инциденти в "Миджур": Не е имало безопасни условия на труд
©

Разпитват служителите на оръжейния завод в Горни Лом, където при взрив миналата седмица загинаха 15 души. Във връзка с разследването ще се търсят показанията и на свидетели, и потърпевши при другите тежки инциденти във фабриката за боеприпаси, съобщи Нова телевизия. Предишните случаи са шест, с двама загинали - през 2006 и 2007 година.

Съдебните дела за инцидентите в завода приключват с оправдателни присъди за ръководството. Съпругата на пожарникаря Илия Симов, който е загинал при пожар в "Миджур" през 2006 година разкрива, че съдът едва ли не е определил мъжа й като виновен затова, че сам не си е направил условията на труд безопасни. "Крещях, но никой не ме чуваше. Не знам кой е виновен за смъртта на мъжа ми, но мога да кажа, че не е имало безопасни условия на труд на работното му място. В крайна сметка съда не намери виновни", коментира пред камерата на Нова телевизия Петя.

Иван Стефанов също се върна към смъртта на сина си Людмил, който загинал при експлозия през 2007 г. "Експлозия, къса артерията му и ръка. Синът ми излиза навън, пада на колене и дотук. Пет години водихме дело и шефът каза, че ще отлага делата и аз се отказах, предложи ми сума и аз се съгласих", казва още Иван.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
2877 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
иордан

2015.04.26 | 10:06

2
МАФИЯ

2015.04.26 | 10:06

1
Шефа отлага, докато му дойде на него реда ...

Добави коментар

Водещи новини