Учени на път да открият лечение на аутизма

  • 10 октомври 2014 17:06

  • 4095
  • 1
Учени на път да открият лечение на аутизма
©

Нови проучвания на специалисти от Франция и Белгия са на път да разкрият възможност за лечение на деца аутисти. Световноизвестният вирусолог Люк Монтание заяви на научен форум в Пампорово, че при правилна употреба на антибиотици е възможно лечението на аутизъм, съобщи БНР.

Изследвания, които вече са правени, и то доста сериозни, във Франция и Белгия на деца с аутизъм, показват, че съдържанието в тяхната кръв на бактерии при 80 процента има такова завишено съдържание. Благодарение на изследвания, проведени от екип американски учени, успяхме да вникнем в основата на така наречените агенти, които предизвикват тези сигнали и които увеличават съдържанието на бактериите в кръвта. Въпросната бактерия, върху която се съсредоточихме се намира в чревната област на децата с аутизъм, нея открихме и в кръвта им.

Накратко, моделът изглежда така: лигавицата на червата предава тази бактерия към кръвта и по този начин връзката на кръвта с мозъка е нарушена в известна степен при болните деца.

Изводът, който направихме е, че при правилната употреба и точно дозировка на антибиотици, този проблем е лечим. Във Франция вече сме постигнали доста сериозни резултати при подобряването, подчертавам, подобряване състоянието на деца аутисти. Все още има доста път да се извърви до крайното лечение, каза Монтание.

Последвайте канала на

Нора Виткова
4095 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.11.19 | 06:05

1
да намерят и за алтуизма да излекуват цвъки

Добави коментар

Водещи новини