Родители пред МОН: Кой свали бельото на Ана-Мария?

  • 10 октомври 2014 11:53

  • 4565
  • 7
Родители пред МОН: Кой свали бельото на Ана-Мария?
© Булфото Архив

Десетки души се събраха на протест пред Министерството на образованието с плакати „Докога институциите ще прикриват насилието над деца“, „Кой свали бельото на Ана-Мария?”. „Детските очи не лъжат, вярвам на дете аутист“, „Дисциплинарно уволнение за зам.-министър Ваня Кастрева и Лазар Додев, директор на дирекция във ведомството.

Демонстрацията е организирана във връзка с посегателството над Ана-Мария, за която има съмнения, че е била насилвана сексуално в 4-о помощно училище в София.

Истинската причина за протеста е да накараме институциите да работят в подкрепа на нашите деца, заяви майка ѝ Радосвета Симеонова на протеста.

Майката на Ана-Мария категорично отрече информациите, че у тях са идвали социални работници след жалбата от 29-и.

Дойдох на протеста и заради обидното отношение на директора на 4-о помощно училище, коментира протестираща. Директорката е казала на майката на детето, че никой няма да повярва на дете аутист. Според юристи децата аутисти няма пречки да са свидетели по наказателни дела, защото те не лъжат. Тези некомпенетност на директора показва, че тази жена не си е на мястото, недоволстват хората.

„За какво са ни всичките тези институции, в които чиновници вземат заплати, ако фейсбук ще ни решава проблемите“.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4565 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2014.10.23 | 00:22

7
Bravo,podkrepiam gi!

2014.10.23 | 00:22

6
Цялата страна, всички трябва да скочим вече срещу тези продажници политици и институции. То ако не се излъчи по някоя новинарска емисия нищо не се предприема в тази държава.
az

2014.10.23 | 00:22

5
Как така има съмнения, или е или не е? По принцип родителите на тези деца са тотално изкукали покрай тях!
родител

2014.10.23 | 00:22

4
и в Габрово в СОУ Райчо Каролев Директорката Снежана Сидерова прикрива прикрива насилието в училището, включително и върху деца със специални образователни потребности. Най важното за нея са парите , а не децата.

2014.10.23 | 00:22

3
Това е думата на преподавателя срещу думата на майката. Откаде да значт дали майката не лъже? Ами че то така и аз мога да кажа че шефа ми всеки ден ме изнасилва и той ли трябва да влезе в затрора въпреки че лъжа.. Ама това българите сме глупаво племе.. Каквото ни кажат винаги вярваме..

2014.10.23 | 00:22

2
Не е само думата на майката, а думата на детето, първо на първо. След това факта, че сутиена е намерен върху шкафа, а всички учители категорично потвърждават, че детето никога не се е събличало или разголвало само. Прави си сметка ти колко си умен, чел недочел, ама пишеш...

2014.10.23 | 00:22

1
Абе глупaк въобще четеш ли какшо пиша преди да се изказваш? Kакво пречи това да е дело на майката? Само това че е майка не означава че всичко казано от нея е истина.. Най лесното е да манипулираш собственото си дете. Намерила била сyтиена там... A и както се разбра терена на който е построенo училището е много ценен това е лесен начин то да бъде закрито и да си го приватизират хората зад схемата. И хайде моля ви се не приемайте всичко което ви се казва като чиста истина помислете малко преди това.. колкото можете поне де. Жалко е че има хора които сляпо вярват в лъжите им и ще помогнат да затворят училището.

Добави коментар

Водещи новини