Разград принудително събира просрочените данъчни задължения

  • 10 октомври 2014 11:27

  • 1143
  • 0
Разград принудително събира просрочените данъчни задължения
©

Община Разград започва принудително събиране на просрочените данъчни задължения на фирми и граждани, съобщи кметът Денчо Бояджиев, цитиран от БТА.

Всички актове на длъжниците на общината, които са със стойност над 500 лева, ще бъдат внесени при частен съдия-изпълнител.

Кметът посочи, че досега общината е подавала имената на длъжниците на Агенцията за държавни вземания. Този механизъм обаче се е оказал неефективен и затова се прибягва към услугите на частен съдебен изпълнител.

Бояджиев отбеляза, че общият размер на просрочените задължения от 2011 година насам възлиза на 2 168 573 лева. За този период са издадени 2094 акта за установяване на задължения, а изплатената сума е 266 844 лева.

Само от началото на годината до момента са издадени 868 акта за 378 702 лева, като събраната сума е в размер на 42 248 лв. Сред най-големите длъжници е обявеното в несъстоятелност дружество "Диана тур", което дължи 1 милион лева.

Кметът призова некоректните длъжници да изплатят задълженията си. Той допълни, че ще бъде създадена организация за ускоряване процеса по връчване на актовете и поканите за доброволно изпълнение.

Освен двамата щатни общински служители, общината ще ангажира допълнително и други, които ще връчват актовете на длъжниците по домовете.

Последвайте канала на

1143 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини