Чичкото ме удряше и ме съблече, пипаше ме горе и долу, разказало детето с аутизъм на баща си

  • 08 октомври 2014 08:14

  • 6207
  • 12
Чичкото ме удряше и ме съблече, пипаше ме горе и долу, разказало детето с аутизъм на баща си
©

Дъщеря ми ми споделило за „чичкото, който я е ударил и след това я е съблякъл“. След това ми показал къде я е пипал. Пипал я е „горе... долу“.

Това разказа в сутрешния блок на бТВ Росен Симеонов - бащата на Ана-Мария – детето с аутизъм, за което от вчера стана ясно, че има съмнения да е било насилвано в училище.

Родителите решават това, след като един ден детето се прибира от училище без оранжевия си спортен сутиен. След това дрешката е открита в учителската стая без да стане ясно как се е озовала там, никой не се е и поинтересувал, по думите на бащата, за това.

„Какво да ви кажа, нямам какво да кажа. Искам справедливост. Искам полиция, прокуратура да си свършат работата“, призова през сълзи бащата.

„Един зам.-министър не може да говори по този начин – че се разсъблича и разголва. Аз не съм го казвал. Ми и аз мога да си напиша протокол. Аз никакъв такъв не съм разписвал“, разстрои се още повече Симеонов.

Детето в момента не иска да излиза, превъзбудена е, обясни той. Трудно влиза в банята, явно там и напомня нещо – плочките ли, тоалетната чиния ли, не знам продължи той.

Според Соня Милчева, социален педагог, срещата, която е била проведена по желание на бащата, не е била в съвсем добър тон, защото Симеонов бил предварително разстроен.

„Тя беше проведена на 23.09. Ученичката е била при нас 4 учебни дни. През това време всички колеги, които са в режим на работа, по графици, са дали писмени обяснения. За нас няма случай и до момента остава въпроса дали ученичката е носела този сутиен или е бил някъде в джоба“, коментира педагожката.

По думите на Лазар Додев от МОН, който също гостува в студиото, е бил поискан доклад от директора на училището. „Тя пуска заповед всички учители и служители, които са били на работа в училището този ден, да дадат обяснения“, каза той, но допълни: „Започвам да си мисля, че говорим за нещо, което не се е случило. Детето до днес не е разговаряло с психолог и от 19-и септември не е на училище“.

„Ако това Ви се беше случило, щяхте ли да го водите на училище“, нападна го бащата на Ана-Мария.

Стана ясно, че директорката на училището, в което учи пострадалото дете, е в болница с тежки здравословни проблеми малко след случката.

Последвайте канала на

6207 12

Свързани новини

Коментари 12

Добави коментар

2016.11.26 | 19:06

12
Тази педагожка,продължава да укрива престъплението,гарван гарвану око не вади,такава наглост!А как се е озовала дрехата в учителската стая?Били написали обяснение,хаха,сякъш престъпника ще си признае сам престъплението.Няма държава,няма контрол и наказания,рай за престъпници.

2014.11.01 | 01:49

11
Психолог е необходим на учитилите.Вярвам на детето. Социален педагог,каква смешка.Извратени учители.Не позволявайте на училището да попречи на образованието на децата ви.Училищата са наркомански сборища,там се продават наркотици а учителите дори се радват на това ,че деца на отговорни родители се провалят.
FM

2014.11.01 | 01:49

10
Висшисти. По долни от гниди.
Точно Така!

2014.11.01 | 01:49

9
Сега чичкото да го вкарат в пандиза за да го пипат другите чичковци!

2014.11.01 | 01:49

8
Ако този случай не се бе раздухал в медиите,със сигурност щеше да се потули,че дори и жертвите щяха да бъдат обвинени,че си въобразяват и вменяват вина на невиини хора,както е казала в началото учителката,прикривайки случая.

2014.11.01 | 01:48

7
Абре бащата иска просто сериозно разследване, направете го задълбочено и ще установите истината. Едва ли ако е станало нещо учителя ще е прикрил всички следи като някой професионален килър! Защо цяло министерство просто неглижира случая. Разследването ли ви е проблем или учителя е баща на министъра?!! Та вие по принцип трябва да правите контролни проверки и да разбирате какво става във системата ви, какво е това, този мързел, незаинтересованост и дърпане?!

2014.11.01 | 01:48

6
Не скачайте веднага на учителите. В училищата има много мъже в обслужващия персонал - техници, портиер .Тези настроения отблъскват младите мъже от учителската професия , а училището има нужда от тях - и като пример , и като специалисти са много добри.

2014.11.01 | 01:47

4
Тук не става дума за всички учители,а конкретно за тези,прикриващи това престъпление или подобни престъпления.Не ставайте адвокати на престъпниците,защото ако не се накажат,макар и минимално,утре отново ще извършат престъпление и ще се чувствуват недосегаеми.

2014.11.01 | 01:48

5
Даааа той е насилил детето и е взел сутиена за трофей и го е закачил в учителската стая...Всеки е невинен до доказване на противното.

2014.11.01 | 01:47

3
Не е казано,че е намерен в учителската стая,там се е появил,след като родителите са се обадили,оплакали и търсили дрехата,концентрирай се в текста,когато четеш.

2014.10.28 | 05:08

2
Не винаги. Това е валидно за съда. Ако ставаше дума за моето дете, което познавам и на което вярвам, а когато се съмнявам винаги мога да стигна до истината, Щях да се ориентирам по работния режим на присъстващите педагози, щях да ги проуча като характер и поведение, щях да си избера един и да си поговоря с него. В началото нормално. И ако не ми вдъхне доверие ...

2014.10.28 | 05:08

1
цецо алтуиста

Добави коментар

Водещи новини