Преференциалният вот яко разбърка листите

  • 07 октомври 2014 06:19

  • 4496
  • 0
Преференциалният вот яко разбърка листите
©

Избирателите масово използваха преференция на вота и пренаредиха листите, показа проверка на “Труд”.

БСП най-вероятно ще има двама депутати, избрани с лично предпочитание, а други двама са под въпрос. Единият е Георги КадиевГеорги Кадиев Георги Стоянов Кадиев е роден на 28 август 1966 г. в Бургас. Завършил е Немска езикова гимназия в, който печели над 18% от гласовете за листата в 23-ти МИР. Другият е областният лидер на БСП във Варна Красимир Янков, който по неофициална информация е събрал 4500 гласа. Така той от четвърто се нарежда на второ място в листата и лишава проф. Анелия КлисароваАнелия Клисарова Проф. д-р Анелия Клисарова  е родена на 13 декември1961 г. във Варна. Завършва медицина във Варна от депутатското място. Петият в Русе Добрин Данев получава 997 гласа, а водачът проф. Христо Белоев - 1407. Данев става втори, но не е ясно дали БСП ще има два мандата там, за да се класира.

По същата причина в Търново виси шампионката Весела Лечева. От последното 16-о място в листата тя стана втора За Лечева са гласували 17% от избирателите на “БСП - Лява България”, или общо 3238 души.

Към 18 ч снощи при преброяването на преференциите все още нямаше изместен водач на листа в никоя от партиите. В 24-ти МИР в София обаче има сериозни размествания при ГЕРБ и Реформаторския блок. На принципа 9/9 в партията на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г депутат ще стане Зоран Рангелов, който стана втори. Той измести с място назад бившата депутатка Джема Грозданова, както и останалите в листата.

Изненада при ГЕРБ има и в Търново, където също като при БСП последната превъртя листата. Секретарят на община Горна Оряховица Клавдия Ганчева от последното 12-о място се подреди втора след зам.-лидера на партията Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа. За 44-годишната инженерка са пуснати 3155 бюлетини.

Оспорвана схватка с преференции за място в парламента се разгоря в листата на ГЕРБ в Монтана. Партията на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г е единствената, която взема два мандата в региона, но все още е неизвестно кой ще влезе в Народното събрание заедно с бившата здравна министърка Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право,. Втори в бюлетината е бившият полицай и ексдепутат Златко Тодоров, който има и 1573 преференциални гласа. Третият в листата - застрахователят Росен Белчев, обаче е събрал 1584 преференции. Но в резултатите от вота все още не са изчислени бюлетините от една секция и двамата кандидати тръпнат кой ще стане депутат.

С получени преференции Ралица Тодорова, която бе на 7-а позиция в листата на ГЕРБ-Шумен, измества втората Донка Иванова.

Преференциите завъртяха и листите на реформаторите. Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на се качи място нагоре и измести от второто място Гроздан Караджов в 24-ти МИР в София. Караджов е смятан за фаворита на бившия лидер на ДСБ Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") -. Причината е, че Костов обяви, че ще пусне преференция за него.T
 

Последвайте канала на

Десислава Станева
4496 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини