Експерт: Човешка грешка е причината за взрива в Горни Лом

  • 02 октомври 2014 17:38

  • 3368
  • 3
Експерт: Човешка грешка е причината за взрива в Горни Лом
©

Искам да изкажа съболезнования на всички близки и роднини на загиналите. Аз влязох на мястото на инцидента, в нарушение на правилата, но с надеждата да намерим живи хора. Пожарникарите са влезли още снощи.

Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ о.р полк. Валентин РадевВалентин РадевВалентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи в кабинета "Борисов 3" до 31 август 2018, инженер по боеприпаси и бивш зам.-министър на отбраната в правителството на ГЕРБ. Той коментира вчерашния взрив в завода за утилизация в Горни Лом. Буквално всичко е взривено. Нищо няма. Всеки може да развива тези за инцидента, но най-вероятно става въпрос за човешка грешка. Има си прокуратура, която да се занимава със случая, но аз съм на мнение, че това е причината за взрива. Там е имало е десетки тонове неправомерно складирани взривни вещества. Това е очевидно. Собственикът на складовете е професор по боеприпаси, но и той не може да обясни този факт. Той се намира в особено състояние в момента, заради загубата на сина си. Цигара и телефон не би трябвало да се внасят там. Това е абсолютно нарушение и не мисля, че се е случило. От опита, който имам, най-вероятно няма да може да се установи грешката, каза още Радев.

Това е трагедия за много хора. За разлика от другите подобни случаи, тук ръководството е високо квалифицирано и просто не мога да си обясня, какво се е случило. Главният шеф от София е дошъл на посещение в завода и това трябва също да е повишило мерките за сигурност. Просто не мога да си обясня какво се е случило, допълни Радев. Предприятието може да заработи наново. Изчезнали са само две сгради. Другите помещения са леко повредени, но могат да бъдат възстановени. Такива неща се случват навсякъде по света. Следващият парламент трябва да промени Закона за боеприпасите и взривните вещества, категоричен беше експертът.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3368 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
вълк

2014.10.03 | 08:57

3
Един човек-бивш работник каза ,че тези мини се работели внимателно с дървен чук,но понеже нямали работници-собствениците започнали да набират малограмотни хора-разбирай цигани -та един такъв "работник"-"млатил" по думите на човека с железен чук върху мините и когато той предупредил циганина,че това е опасно може да се предизвикат искри-оня му отговорил,че няма страшно и по този начин той е отработил около 100 бройки преди това,но май на 101 се е случило
Един

2014.10.03 | 08:30

1
Дъл ни ни пернаха, някоя ракета, пак, по погрешка!!! Никакъв контрол, ни в болница, ни в магазин, ни в завод, ни в съд, ни в държава!?! Бах мааму, за кого да гласувам, за тия политически мастий, не по дяволите!!!

2014.10.03 | 08:30

2
За АК-47 !

Добави коментар

Водещи новини