Главсекът на МВР призна за допуснати грешки преди снощния инцидент (обновена)

  • 02 октомври 2014 17:37

  • 4900
  • 6
Главсекът на МВР призна за допуснати грешки преди снощния инцидент (обновена)
© Булфото

Явно се касае за допуснати грешки, но какви са те, тепърва ще се разбере по време на разследването.

Това обяви в предаването „Лице в лице“ по бТВ главният секретар на МВР Светлозар Лазаров по повод снощния инцидент във фабриката за взривни вещества в Горни Лом, където загинаха 15 души, а 3 жени бяха ранени.

Категоричен извод аз не мога да направя поради това, че все още не са започнали процесуално-следствените действия, а и те ще станат ясни по досъдебното производство, обясни той.

Въпреки заръките 24 часа след взривовете да не се влиза на територията на фабриката, Лазаров изрично подчерта, че още малко преди 18 часа, по-малко от час след инцидента, на своя отговорност, на място са проникнали екипи на МВР, структури на „Охранителна полиция“ и структури на пожарната и аварийната безопасност.

„Тези хора, против процедурите, които съществуват, са влезли на място с оглед оказване на помощ. Колегите са извършили героизъм. Не отговарят на истината всякакви спекулации, че не са издирвани лица“, категоричен бе Лазаров.

По думите му екипите са влезли на място, уверили са се визуално каква е ситуацията - „че на практика цеховете са изпепелени, че има железобетонна структура, която е взривена, поради това, че е имало силни пламъци“ - но тъй като са се чували пукоти, служителят е взел решение да изведе колегите си.

Оттегляйки се от мястото на инцидента обаче, спасителните екипи са се отправили към останалите сгради, за да се уверят какво е състоянието на останалите лица, допълни още главният секретар на Вътрешното министерство.
„С термовизия те цяла нощ, и към момента, продължават да наблюдават. Това ще приключи с приключване на огледа, т.е. утре сутринта“, коментира Светлозар Лазаров.

Единственият живот, който е бил засечен в района на инцидента, е на една животинка, каза той.

По повод обвиненията от страна на ген. Атанас Атанасовген. Атанас АтанасовАтанас Петров Атанасов е роден на 17 май 1959 година в с. Батин, България. О. з. ген. Атанас Петров, че МВР не са си свършили работата след проверката на ДАНС през септември, когато в завода са били констатирани нарушения, Лазаров бе категоричен: „Нека не го коментираме този човек. Да го оставим да си прави предизборната кампания на гърба на хората. Има конкретни взети мерки. Служителите на МВР имат интерес истината да излезе наяве“.

Последвайте канала на

4900 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2014.10.03 | 22:25

6
Как да вярва човек на Лазаров след опашатите му лъжи за Лясковец?

2014.10.03 | 22:25

5
пикая му на мършата на главсека

2014.10.03 | 22:25

4
собственика на фирмата в горни лом е член на бсп чипровци.

2014.10.03 | 22:25

3
vsichki ste edna goliama greshka koqto triabva da bade izriazana ot koren.

2014.10.03 | 22:25

2
Оставка на Лазаров и Писанчев.
Един

2014.10.03 | 22:24

1
Дъл ни ни пернаха, някоя ракета, пак, по погрешка!!! Никакъв контрол, ни в болница, ни в магазин, ни в завод, ни в съд, ни в държава!?! Бах мааму, за кого да гласувам, за тия политически мастий, не по дяволите!!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини