МВР проведе мащабна операция за МПС измами (снимки)

  • 02 октомври 2014 16:52

  • 2159
  • 0
МВР проведе мащабна операция за МПС измами (снимки)
© МВР

Операция за противодействие на престъпленията, свързани с МПС бе проведена на територията на ОДМВР-Кюстендил, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Специализираната операция обхвана територията на пет областни дирекции на МВР в страната. Процесуално-следствените действия са осъществени под прякото ръководство на прокуратурата.

В Кюстендилско са проверени над 20 адреса, открити и иззети са множество вещи и части от крадени МПС, разглобени луксозни автомобили и джипове. Сред тях има части от автомобили модели от 2011 и 2013 г. от марките „БМВ“, „Опел“, „Тойота“, „Сеат“.

Повечето от автомобилите са били обявени за издирване през лятото на 2014 година. Те са били откраднати както от страната, така и от страни от ЕС, някои от тях са обявени за общодържавно издирване, а други – за международно.

Сред крадените вещи са открити и регистрационни табели от автомобили, обявени за издирване. Част от иззетите предмети и акумулатори имат идентификационни белези, назначени са експертизи.

В рамките на операцията са задържани съпричастни към противозаконната дейност. Трима от тях - за 72 часа. Те са Р.В. /36 г./, С.М./29 г./ и Й.П./32 г./.

Повдигнати са им обвинения за обсебване и вещно укривателство в големи размери, работата по случая продължава в условията на образувано досъдебно производство, изяснява се съпричастността на задържаните и към други престъпления.

Утре предстои да бъде внесено предложение в Районния съд- Кюстендил за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Операцията бе осъществена от 30 септември до 2 октомври, по план на ОДМВР – Кюстендил, утвърден от главния секретар на МВР, В полицейските действия участваха служители на Главна дирекция „Криминална полиция“ и от областната дирекция.

Последвайте канала на

2159 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини