Ресторант печели лоялни клиенти с опиум в храната

  • 02 октомври 2014 15:35

  • 1825
  • 0
Ресторант печели лоялни клиенти с опиум в храната
©

Китайски ресторант се опитва да печели редовни клиенти, като тайничко слага в храната им опиум, който трябва да им създаде зависимост и да ги кара да се връщат отново и отново в заведението, пише "Новинар".

Опасната измама била разкрита, след като 26-годишен клиент на наркоресторанта дал положителни проби за дрога по време на рутинен тест на урина. Пред властите Лиу Джю се заклел, че никога не е използвал забранени вещества, но полицията не обърнала никакво внимание на твърдението му и съдът го пратил за 15 дни в затвора. През това време Лиу трескаво мислил откъде може да са се появили следите от дрога в кръвта му.

Една от малкото възможности била ресторантът, в който често ходи да обядва, да има пръст в цялата работа. Тъй като предположението му нямало да бъде прието от полицията, Лиу накарал семейството си да отиде в същото заведение, след което да си направят тест на урината. Експериментът дал резултат, защото роднините също се оказали със следи от наркотици. Едва тогава те представили откритието си пред разследващите. Оказало се, че предположението им е вярно – собственикът на ресторанта признал, че е „инвестирал” 600 юана (приблизително 100 долара), за да купи два килограма маково семе, от което се прави опиумът. После започнал да слага субстанцията в спагетите на клиентите, за да ги прави зависими и да ги кара да станат редовни клиенти. Специалисти потвърждават, че храната с опиум наистина може да доведе до пристрастяване.

Въпреки че вината се оказала на ресторанта, полицията не свалила обвиненията срещу Лиу, а му заявила, че е длъжна да преследва както тези, които продават дрога, така и тези, които я консумират.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1825 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини