Три села в община Левски скочиха срещу лошите пътища

  • 02 октомври 2014 13:01

  • 1454
  • 1
Три села в община Левски скочиха срещу лошите пътища
©

Жителите на три села в община Левски протестират срещу лошите пътища в района, съобщава БНР. Те блокираха движението по основните улици в селата Асеновци, Градище и Трънчовица между 10.00 и 12.00 часа.

От община Левски са изпратили писма до Областното управление в Плевен за лошото състояние на пътищата.

Проблемът с разбитите пътища и многобройните дупки не е от скоро. Асфалтът на много места се е пропукал. Освен това има и много пропаднали участъци. На места зейналите дупки надхвърлят над половин метър дълбочина. Повече от 30 години не са ремонтирани участъците между Левски и Летница, в Левски, Градище и Павликени.

Хората настояват пътищата да се оправят в най-кратки срокове.

По думите на кмета на община Левски Любка Александрова проблемът може да се реши само с абсолютната намеса на държавата. Тя смята, че щом Областното пътно управление-Плевен не може да намери вариант за решение на приходите на община Левски откъм областите Велико Търново и Ловеч, то трябва централното управление на Пътната агенция да заложи тези пътища в бюджетите си. Това е наложително, за да се осъществят необходимите ремонти.

Жителите на трите села се заканват, че ако гласът им не бъде чут, протестите и блокирането на пътищата ще станат ежеседмични.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1454 1

Коментари 1

Добави коментар
onq s konq

2014.10.02 | 15:15

1
Лумпените от атака на яростните си антимитинги си дерляха гърлата че НЕ ЯДЯТ АСФАЛТ,эатова няма да се асфалтира вече нищо.

Добави коментар

Водещи новини