"Пустинни котки" тръгват към Горни Лом (обновена+видео)

  • 02 октомври 2014 06:22

  • 8770
  • 1
"Пустинни котки" тръгват към Горни Лом (обновена+видео)
©

Цяла България се молеше снощи за най-малко 15 жени от видинското с. Горни Лом. Те останаха в капана на барутен погреб след мощен взрив във фабрика "Миджур".

Бронирани машини “Пустинна котка” тръгват днес към мястото на адския взрив в Горни Лом. Те са специални високопроходими коли, всяка една от тях побира по 8 души. Предназначени са за рискови места, каквото е мястото на взрива.

Военнослужещи от Българската армия със специализирана техника тръгнаха още нощес към района на взрива край Горни Лом, за да окажат специализирана помощ. Модулните формирования са от 61-ва механизирана бригада и военно формирование 28 880 – Белене. Те разполагат с безпилотен самолет за оглед на района на взрива, както и с робот за разузнаване и обезвреждане на невзривени боеприпаси.

Днес след 10.20 ч. се очаква да стане ясно колко са жертвите на трагедията. Официалната версия от нощес е, че загиналите са около 15. Официална информация обаче няма.

Експлозията разтърси района към 17 ч. И хвърли в ужас хората. До 21,30 ч никой не можеше да каже колко души са били в цеха, има ли жертви и ранени. Според хора от завода в сградата са били и шефовете. Две жени оцеляха на косъм. Взривната вълна ги застигна на портала. Те са настанени в болницата в Монтана. Спасителните и медицинските екипи стояха на 3 километра от фабриката бомба заради опасност от нови взривове.

МВР шефът Йордан БакаловЙордан Бакалов Йордан Бакалов е роден на 1 септември 1960 г. в град Асеновград. Завършил е ТИХ „Асен и военният министър Велизар ШаламановВелизар Шаламанов Велизар Шаламанов е роден на 24 декември 1961 г. в гр. Карлово. Завършва с отличие и златен медал пратиха безпилотни самолети, съобщава "Стандарт".
"Пораженията са тежки. Тепърва остава да се разбере дали има жертви или ранени", заяви премиерът Георги БлизнашкиГеорги Близнашки Проф. Георги Петков Близнашки е роден на 4 октомври 1956 г. в с. Скравена, Софийска след заседанието на кабинета. И се извини, че бърза за мача.

БСП и ГЕРБ си отмениха закриването на кампанията зарази трагедията.

 

Последвайте канала на

Нора Виткова
8770 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.10.03 | 09:46

1
Как може да бързаш за мача, след тази трагедия?

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини