Amazon: Том и Джери е расистка анимация

  • 01 октомври 2014 17:57

  • 4840
  • 3
Amazon: Том и Джери е расистка анимация
©

Amazon обяви анимацията "Том и Джери" за расистка заради чифт крака. Ден след като шведска телевизия оряза сериите с Пипи Дългото Чорапче заради думи като "негър", Amazon пък обяви, че култовата анимация "Том и Джери" също има расистки елементи. Във видеоканала на компанията беше поставено предупреждение, че някои серии с любимите котка и мишка може да породят някои етнически и расови предразсъдъци, пише inews.bg.

Причината за обвинението е фактът, че прислужницата в анимацията участва само с краката и престилката си във филмчето.

От Amazon уточняват, че подобни нагласи са били често срещани в американското общество преди '70 години, когато е била създадена анимацията. "Те са били погрешни тогава и погрешни са и сега", обясняват от компанията.

Част от публиката обаче не одобри борбата с дискриминацията. Културологът от университета в Кент Франк Фъръди определи постъпката на компанията като цензура. Според него хората сега се опитват да съдят своите предшественици през призмата на модерните ценности.

В Twitter също се появиха критични коментари. "Обичах "Том и Джери като дете и те никога не са ме карали да мисля негативно за етническите малцинства или пък да запаля някоя цигара", написа разгневен потребител.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4840 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2014.10.17 | 03:36

3
Мен повече ме притеснява насилието, което си причиняват котката и мишката, защото децата често ги приемат като безобидни шеги и ги прилагат.

2014.10.17 | 03:36

2
А с п*тката си ли да участва? Нормално е като на екрана главни герои са котка и мишка, да се виждат само краката на хората, защото котката и мишката са много по-малки от човек, а те са центъра във филмчето.

2014.10.03 | 01:07

1
Vajnoto e che pederastkite brakove i drogata sa razresheni-vsichko ostanalo e rasizam!Tova ne e zapadno,a ZAPADNALO obsteshstvo !!!

Добави коментар

Водещи новини