7 причини да отидем в Камбоджа през "зеления сезон"

  • 01 октомври 2014 12:27

  • 1686
  • 0
7 причини да отидем в Камбоджа през "зеления сезон"
©

Интресът към Камбоджа постепенно се засилва и ако решите да отидете по време на силния сезон, ще си осигурите присъствието на много хора от цял свят, особено ако се запътите към популярния индуистки храмов комплекс Ангкор Ват. Но посещение по време на слабия сезон – от април до октомври – е коренно различно преживяване!

Перидът от юни до октомври е т.нар. „зелен сезон” в Камбоджа. Време, когато нивата на водите са високи, но няма тълпи от ентусиазирани чужденци, а природата тържествува с цялата си буйност и зеленина. Месеците април и май са най-горещите и най-сухите, но тогава е идеално време за посещение на по-малко популярни места в Камбоджа.

Съществуват поне 7 причини, заради които си заслужава да се отправите към кралството по време на „зеления сезон”:

1. По-малко посетители

Ангкор е сравнително по-спокойно място през това време на годината. Повече туристически групи вече са си отишли, храмовете са обезлюдени, особено рано сутрин. Ако се запътите към руините Кох Кер и Бенг Меалеа, няма да срещнете по пътя си други посетители. Това е отлична възможност местните гидове да ви покажат по-непознатите храмове, като изолирания Та Ней, край който, при добър късмет, може да видите гибони.

2. Пейзажът

Камбоджа е невероятно красива страна през „зеления сезон”. Оризищата са великолепно зелени и тучни, а рововете край храмовете са пълни. Когато времето го позволява, можете да станете свидетели на фантастични залези.

3. По-хладно е от юли до октомври

Дъждовете спират жегите в страната и става по-лесно нейното изучаване и разглеждане. През по-голямата си част сутрините са безоблачни и слънчеви. Април и май са най-горещите месеци в Камбоджа – най-доброто решение за прекарване на почивката тогава е отпускането край някой басейн и наблюдаването на изгревите и залезите. Попаднете ли в кралството в горещ месец, използвайте максимално сутрините и късните вечери за туристически обиколки.



Прочети повече ТУК.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1686 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини