Гуру на опасна секта се крие в България

  • 01 октомври 2014 09:36

  • 3099
  • 7
Гуру на опасна секта се крие в България
©

Гуруто на страшна тоталитарна секта, свързана с японските терористи от "Аум", се криел в България, след като беше обявен за издирване от Интерпол по искане на Русия за поредица убийства и самоубийства. Организацията била свързана с насилие и сексуални извращения.

Валерий Минцев - създател на "Дивья Лока" (Дивен край), бил пристигнал под чужда самоличност във Варна от Русия през септември, пише в. "Всеки ден".

Той имал последователи у нас, които щели да му помогнат не само да избегне правосъдието в Русия, но и да разшири дейността си както в България, така и в съседните страни и Украйна.

Гуруто в последовател на японската секта "Аум", изпълняваща ръководна роля в организирания терористичен акт в токийското метро през 1995 година с използването на отровен газ зарин. До забраната й тя е имала филиали в големите градове на Япония в Цейлон, САЩ, Германия и Русия. Числеността на членовете й достигала до 30 хиляди души, от тях 10 хиляди - в Русия.

Именно там Минцев се бил свързал с нея, след което решил да се провъзгласи за гуру и да направи своя организация. В момента той е обявен за издирване, след като в манастира му в Нижнегородска област една от адептите му - Ирина Марушина, по внушение на Минцев убила с брадва едногодишния си син и хвърлила тялото му в езеро за да се прероди. Друга жертва на гуруто - лекарката Любов Агафонова, преписала цялото си имущество на манастира и след това скочила в кладенец. На съвестта на Минцев има и вече доста убийства и самоубийства, но той успял да избяга, преди да бъде арестуван.

Според източници сектантът се криел във Варна в дома на руски гражданин, който живее в България. Името му било Сергей, занимавал се с йога. Запознати твърдят, че бил направил в морската столица филиал на сектата под формата на йога студио.

"Учението" на Минцев се основавало на така наречената лая йога. Когато адептите влизат в състоянието лая, съзнанието им напълно се разпада, а тялото се вкоченява. Учители по йога твърдят, че за да практикува това, човек трябва цял живот да се е занимавал, защото в противен случай това е опасно както за психиката, така и за физическото му здраве.

Бивши ученици на гуруто са споделили ужасяващи неща за "обучението" си. В сектата били въведени телесни наказания и откровени унижения, независимо дали последователите са сгафили, или не. Освен побои адептите били карани да се хранят с изпражнения.

Руски криминалисти предполагат, че Минцев е слагал наркотици в храната на последователите си, за да може да блокира волята им напълно и да станат абсолютно внушаеми. Психиатри са категорични, че екзотичната религия на гуруто променя съзнанието и води до психични разстройства.

Последвайте канала на

Novini.bg
3099 7

Коментари 7

Добави коментар
Любомир Ангелов от Бургас, член на ПП Атака.

2014.10.04 | 17:09

2
Тоя ми е духовен наставник. Волен го извика да ми чете проповед. Обичай вожда си, дари му парите си за благото на партията и ходи да се удавиш в морето. Значи на 5-ти ако Вожда каже ще правя нощно къпан с гюле на шията.

2014.11.27 | 18:03

7
Swami Vishnudevananda has no followers in България!
bro

2014.11.27 | 18:03

6
Divya Loki проекти, насочени към създаване и предоставяне на възможности за уважение на културното и философски диалог между различните религиозни общности, организации, групи на територията на Русия. Скоростта на подаване на ведическата култура и ведическата Дхарма и дълбочината на разбирането си - без съмнение - са много високи, което беше потвърдено от водещите религиозни учени в страната (линк към ге Отчет за нас.).
sadu

2014.11.27 | 18:03

5
Center of Vedic Culture Divya Loka, which you mentioned is known throughout Russia of its educational activities for the whole of Russia.
Henri

2014.11.27 | 18:03

4
Its lie! They good people!
sadu

2014.11.27 | 18:03

3
What a lie? Who ordered you to this article? Why do you write what you do not know? Why do you disgrace yourself this falsification? All that you have written here is a fraud. Swami is a spiritual teacher in the tradition of Hinduism, known in the CIS countries, and others. His spiritual authority prizanan in the largest monastic order in India.

2014.10.02 | 13:41

1
Vsiakakvi sekti-mekti,da se zabraniat i mahnat,te razsipvat psihikata,zraveto i normalnia jivot na horata.

Добави коментар

Водещи новини