Откриват новата академична година в СУ "Св. Климент Охридски"

  • 01 октомври 2014 07:40

  • 2379
  • 0
Откриват новата академична година в СУ "Св. Климент Охридски"
©

Новата академична година в Софийския университет "Св. Климент Охридски" ще бъде открита тържествено тази сутрин от ректора Иван Илчев.

Професор Иван Илчев също така ще представи деканите на факултетите на Софийския университет. Студентите първокурсници, лауреати от национални и международни олимпиади, ще получат от него студентските си книжки, информира БНР.

По-късно ще бъде открита и изцяло реконструираната 243-та аудитория. Залата, с която Факултетът по класически и нови филологии развива електронното обучение, е оборудвана с видеоконферентна и мултимедийна система, видеокамери и компютри. Съвременното оборудване позволява дистанционно обучение, записи на лекции и видеоконферентни връзки с български и чужди университети.

В Биологическия факултет на Софийския университет ще бъде открита паметна плоча на основоположника на зоологията в България професор Степан Юринич.

Слово на откриването на учебната година ще произнесе премиерът Георги БлизнашкиГеорги Близнашки Проф. Георги Петков Близнашки е роден на 4 октомври 1956 г. в с. Скравена, Софийска. По-късно днес служебното правителство ще обсъди стратегия за развитие на висшето образование до 2020 година в съответствие с нуждите на пазара на труда.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2379 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини