Здравният министър промени 9 директорски борда на болници

  • 01 октомври 2014 06:19

  • 77825
  • 3
Здравният министър промени 9 директорски борда на болници
©

Здравният министър д-р Мирослав НенковМирослав Ненков Мирослав Ненков е роден на 15 март 1969 г. в град София. Завършил е специалност  е направил промени в 9 директорски борда на подчинени му държавни болници. Това показва справка на ведомството, изготвена за "Труд" към 30 септември.

Някои от махнатите са от отишлия си политически кабинет на предишната министърка д-р Таня АндрееваТаня Андреева Таня Андреева е родена на 7 юли 1973 г. в София.  Завършва Медицинския факултет към Медицинския като парламентария секретар Янка Кюркчиева, главния секретар Теодора Андреева, нейния съветник проф. Любомир Иванов и колежката от "Шейново" Сема Фаикова. Но има и случаи, при които едни чиновници от МЗ са заменени от други или доктори от болницата са дали стола си на чиновници, пояснява „Труд“.

На мястото на близките до бившата министърка професори Веселин Борисов и Димитър Раденовски в борда на "Пирогов" влязоха травматологът д-р Атанас Кацаров (той сигнализира, че в института деца се оперират със строителни бормашини) и Радослава Павлова, главен експерт в МЗ.

Лучия Добрева, която отговаряше за комисията за лечение в чужбина, излиза от борда на "Св. Наум" и на нейно място идва Емилия Славова-Първанова. Роднини на пациенти са сигнализирали и "Труд" как Добрева държи заплашителен тон срещу професори от експертни комисии като уролога хирург Петър Панчев, произнесъл се по случая с онкоболната Нина Методиева. По-късно пациентката заведе дело срещу МЗ, тъй като то отказва да плати спасително лечение по спешност.

В борда на Националната кардиологична болница вече не е проф. Нина Гочева, която работи там, и проф. Любомир Иванов. Заменят ги Ивелина Георгиева (управляваща медицинските дейности в МЗ) и Наташа Маркова с диплома - "Икономика на здравеопазването".

Шефката на обществени поръчки във ведомството Даниела Петрова е отстранена от борда на пловдивската болница "Св. Георги" и на нейно място е сложена Пенка Белева, шеф на Вътрешния инспекторат на МЗ. А в "Майчин дом" на мястото на Гергана Върбанова е поставен Ивиан Бенишев от МЗ.
 

Последвайте канала на

Десислава Станева
77825 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
asdgh

2015.02.25 | 15:36

3
Тази герберска подлога е готов и задника да си даде за власт.Боклук си и боклук ще си останеш.
гошо

2015.02.25 | 15:36

2
Защо наричате това нещо "министър"?
Чичовите червенотиквеничковчета

2015.02.25 | 15:35

1
Червената некадърна и крадлива пасмина трябва да бъде изрината от властта , за да я има България !!!

Добави коментар

Водещи новини