ВСС заседава утре

  • 30 септември 2014 21:25

  • 978
  • 0
ВСС заседава утре
©

Висшият съдебен съвет ще проведе редовното си заседание в 13.30 часа.

Първа точка в дневния ред е проект на решение по мотивирано предложение за повишаване в длъжност и преместване на класираните кандидати за заемане на длъжността „съдия” в окръжен съд – търговска колегия, съгласно обявен конкурс с решение на ВСС по протокол № 42/31.10.2013 г. Проектът се внася от Комисия по предложенията и атестирането. По време на заседанието ще се разгледа и проект на решение по заявления за отвод от членове на конкурсна комисия във връзка с провеждането на конкурс за преместване и заемане на свободните длъжности за „съдия” в районните съдилища, обявен с решение на Висшия съдебен съвет по протокол № 33/17.07.2013 г.

Магистратите ще обсъдят и проект на решение по заявлението на Борислава Александрова Евтимова за освобождаване от заеманата длъжност „съдия” в Окръжен съд гр. Перник, както и проект на решение по заявлението на Светлозар Михайлов Лазаров за освобождаване от длъжността „административен ръководител – окръжен прокурор” на Окръжна прокуратура град Кърджали и назначаване на длъжност „прокурор” в Окръжна прокуратура град Кърджали.

В дневния ред на заседанието е включен проект на решение за корекция по бюджета на Прокуратурата на Република България и по бюджета на учебните и почивни бази, внесено от Комисия „Бюджет и финанси”. Комисията ще внесе други два проекта на решения по искания за корекция на бюджетите на органи на съдебната власт за 2014 г. с цел осигуряване на средства за изплащане на обезщетения по КТ и ЗСВ и с цел осигуряване на средства за изплащане на суми за облекло.

Магистратите ще разгледат и проект на решение за допълване решение на ВСС за определяне на минимални граници за натовареност на председателите и на заместник-председателите при разпределение на делата за разглеждане, внесен от комисията по анализ и отчитане степента на натовареност на органите на съдебната власт. Дневният ред на ВСС включва проект на решение по предложението на Главния прокурор на Република България за преминаване на обособени части от Върховна касационна прокуратура и Върховна административна прокуратура, съответно към Софийска градска прокуратура и Специализираната прокуратура. Проектът се внася от Комисия “Съдебна администрация".

Последвайте канала на

Филип Епитропов
978 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини