Молдова може да получи статут на кандидат-член на ЕС

  • 30 септември 2014 20:36

  • 1284
  • 1
Молдова може да получи статут на кандидат-член на ЕС
©

На Молдова може да бъде предоставен статут на страна кандидатка за членство в ЕС, заяви днес номинираният за комисар по разширяването и европейската политика на добросъседство Йоханес Хан, предаде БТА, цитирайки ИТАР-ТАСС.

В отговор на въпроси на членове на Европейския парламент (ЕП) австриецът Хан каза, че правителството в Кишинев извършва  необходимите реформи, което ще позволят да бъдат изпълнени необходимите условия и страната да издигне кандидатурата си за  членство в съюза. Йоханес Хан отбеляза, че на Грузия предстои още дълъг път за сближаването си с ЕС, като й предстои още много работа в осигуряването на независимо правораздаване. Той добави, че правителството в Тбилиси трябва да преодолее и напрежението в грузинското общество.

По-рано Йоханес Хан заяви, че в близките пет години, тоест по време на мандата на следващата Европейска комисия, не се предвижда приемането на нови членове в ЕС. След продължилите около три часа въпроси и отговори евродепутатите ще решат дали да приемат кандидатурата на Хам за комисар. Решението на ЕП за кандидатурите не всички членове на Европейската комисия трябва да бъде огласено до 9 октомври, съобщи ИТАР-ТАСС.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1284 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Безкрайно Весел

2014.10.01 | 11:25

1
Много поздрави на всички русофили-педофили от Батака,техния велик Путьо продължава да губи влияние и сила.Скоро и народа му ще се обърне срещу него и ще го свали от власт,само нашите малоумници въртят опашки пред него,като истински помияри каквито всъщност са.

Добави коментар

Водещи новини