Порожанов смени надзорния съвет на Банката за развитие

  • 30 септември 2014 20:20

  • 2006
  • 2
Порожанов смени надзорния съвет на Банката за развитие
©

Българската банка за развитие (ББР) от днес е със сменен надзорен съвет, съобщиха от финансовото министерство. 

Новите членове са Димитър Димитров, Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през и Атанас Кацарчев. Те бяха предложени от служебния финансов министър Румен ПорожановРумен ПорожановРумен Порожанов е бивш министър на земеделието, храните и горите. Роден е на 17 август 1964 г. в и избрани от общото събрание на акционерите на банката. Финансовото министерство държи 99,99% от капитала на ББР. Досега в надзора бяха Николай Неновски, Деница Кирова и Емил Караниколов, които бяха избрани на 4 юли т.г. Мотивите на министър Порожанов за новите попълнения в надзорния съвет са дългогодишен опит и професионални качества и за тримата, пише 24 часа.

В официалното съобщение на финансовото министерство се припомня, че Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през в момента е заместник - финансов министър. Той е заемал същия пост от 1998 до 2009 г., а от 2006 до 2009 г. е бил член на Надзорния съвет на Насърчителна банка, както тогава се наричаше Българската банка за развитие. Атанас Кацарчев е бил зам.финансов министър, в момента е съветник на Румен ПорожановРумен ПорожановРумен Порожанов е бивш министър на земеделието, храните и горите. Роден е на 17 август 1964 г. в, от 2001 до 2006 г. е бил член, а от 2006 до 2009 г. и председател на Надзорния съвет на ББР. Димитър Димитров е бил зам. икономически министър, подуправител на БНБ, изпълнителен директор на Банковата консолидационна компания, а от 2001 до 2011 г.- член на УС на ББР.

Преди днешното общо събрание имаше информация, че Румен ПорожановРумен ПорожановРумен Порожанов е бивш министър на земеделието, храните и горите. Роден е на 17 август 1964 г. в ще предложи рокади и в управителния съвет и на изпълнителните директори на банката. В дневния ред вчера обаче такова предложение нямаше. Според информирани източници министърът се отказал да прави смени в управата с мотив, че това трябвало да се реши от редовно, а не служебно правителство. Така изпълнителни директори на банката засега остават Билян Балев, Иван Христов и Димо Спасов.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2006 2

Коментари 2

Добави коментар

2014.10.04 | 22:03

2
Не гласувайте за ГЕРБ защото виждате какво ви чака ако дойдат на власт.То е повишаване на тока и непускането му на пазара,непредоговаряне на заробващите договори за цената на тока,облагане с данъци на бедните за да хранят богатите,продължаване на кражбите,разсипване на банковата система,увеличаване на годините до пенсия и още куб неща.Гласувайте за малките партии.Нека не оставяме ГЕРБ, БСП и ДПС да управляват сами а да бъдат принудени да се съобразява с другите.

2014.10.01 | 11:42

1
Или пускайте тока на пазара или да ви няма.Тоя път като дойдат сметките не с камъни а и тояги и пред всеки дом на политик и депутат който е бил съгласен с това да продължи ограбването на народа.Продадохте държавата нищо не остана и сега и живота ни продавате.Унищожихте земеделие и животновъдство ,подарихте златните залежи,заробихте ни с договори в енергетиката.Да не говорим и за горивата че подарихте всичко на руснаците и сега те определят цените.

Добави коментар

Водещи новини