Ценим задълбочаването на сътрудничеството ни със САЩ, обяви Митов във Вашингтон

  • 30 септември 2014 18:06

  • 1383
  • 6
Ценим задълбочаването на сътрудничеството ни със САЩ, обяви Митов във Вашингтон
© МВнР

В рамките на последния ден от посещението си във Вашингтон министър Даниел МитовДаниел МитовДаниел Митов е роден на 4 декември 1977 г. в град София. Завършва СУ „Климент Охридски“, проведе работна среща с д-р Чарлз Купчан, старши директор за Европа в Съвета за национална сигурност на САЩ и с представители на аналитични центрове във Вашингтон, съобщиха от пресцентъра на Външно.

Сред темите на разговорите бяха настоящата криза в Украйна, мерките за укрепване сигурността на източния фланг на НАТО, както и усилията на международната общност за подпомагане на иракското правителство за противопоставяне на заплахата от организацията „Ислямска държава в Ирак и Леванта“.

Министър Митов подчерта, че ангажиментите на България като член на ЕС и НАТО са основен приоритет на служебното правителство, особено в контекста на променената среда на сигурност в Европа и Близкия изток и решенията на Алианса от срещата на върха в Уелс.

Той отбеляза, че страната ни цени високо двустранните отношения и задълбочаването на стратегическия характер на сътрудничеството със САЩ.

Министър Митов проведе среща и с д-р Збигнев Бжежински, съветник и член на Управителния съвет на Центъра за стратегически и международни изследвания. Двамата обсъдиха редица въпроси, сред които отношенията с Русия и възможности за разширяване на сътрудничеството със САЩ.

Последвайте канала на

1383 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2014.10.04 | 21:34

6
Даниел Митов няма никакво право да говори от името на България нито във Вашингтон , нито в Москва ! Собственото му мнения на продажник на интересите на Българският народ не е меродавно !

2014.10.04 | 21:33

5
Америка умира! И ние със нея ще потънем!
Винету

2014.10.04 | 21:33

4
На тоя,педал,като са му толко ценни щатите;Да не се връща!!!!!

2014.10.04 | 21:33

3
Това пичлеме излага България ! Приел го е някакъв бай УЙЙ от Вашингтон ! И за ТИКВА дори не го броят американските педали !
FM

2014.10.04 | 21:33

2
АЗ. Не виждам нещо да сме задълбочили със Сащ. Задълбочили сте само мизерията в България.

2014.10.02 | 13:13

1
Сиси,вие първосигналниците от Атака толкова си можете,точно участието ни в НАТО,ЕС и САЩ е гаранция за сигурността ни.Нямам нищо против нормалните руски граждани,носят пари в туризма,нямам и против търговските отношения,но не и в политиката.Ако искате да закопаете България,набутайте я под руско влияние,patka.

Добави коментар

Водещи новини