Захариева: Строителството на Лот 2 от АМ "Струма" върви по план

  • 30 септември 2014 15:17

  • 2112
  • 3
Захариева: Строителството на Лот 2 от АМ "Струма" върви по план
©

Строителството на Лот 2 от автомагистрала "Струма" върви по план.

Това каза вицепремиерът и министър на регионалното развитие Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на. Тя, заедно с министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Николина АнгелковаНиколина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 г. Възпитаник е на Harvard, и председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" Лазар Лазаров провериха днес строителните дейности на лот 2 Дупница - Благоевград, предаде БТА. "Считам, че това е една от най-добрите организации, които съм виждала по трасетата на магистралите. Работи се по цялото 37,5 километрово трасе, с малки изключения - там, където се изчаква приключване на работата на археолозите", каза министър Захариева. Тя посочи, че всичко до този момент върви в срок и ако продължава така, магистралата ще е готова през следващата година. Вицепремиерът подчерта, че по трасето наистина има прекрасни археологически обекти, изключително ценни, които на всяка цена трябва да се запазят и резервират. "Договорите с археолозите приключват в края на юни догодина, което ще удължи срока, но най-обективния срок за приключването на цялото трасе е есента на следваща година", уточни Захариева. Тя посочи, че няма оскъпяване на обекта в резултат на работата на археолозите.

По отношение на забавянето в строителството на Лот 4, вицепремиерът посочи, че за първи път през миналата седмица строителят на обекта е изявил желание да го приключи в рамките на четири месеца. Той е обещал да направи организация в рамките на десет дни и ако това се случи ще спести провеждането на нови обществени поръчки. Захариева уточни, че изискването, което е поставено към него е до края на ноември е, опасните три километра и половина, преминаващи през населените места, да бъдат изведени от трасето. Захариева каза още, че строителят е имал претенции за увеличаване на сумата, но това е било отказано.

Транспортният министър Николина АнгелковаНиколина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 г. Възпитаник е на Harvard коментира, че се разработва допълнителен резервен вариант за ЛОТ 3, освен изграждането на тунел. Това обаче нямало да забави началото на строителството, предвидено за второто тримесечие на 2016 година.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2112 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2014.10.03 | 18:45

3
Хората отидоха в космоса ! Ние строим още пътища на Земята-БРАВО !Боже,Боже.........

2014.10.01 | 00:56

2
v Balgariia se stroiha parvo kahti s baseini kakvito i v evropa niama s pari..... meko kazano ZAMACI e v evropa sme s katari li ohte po kozi pateki da patuvame?????

2014.10.01 | 00:50

1
БРАВО!

Добави коментар

Водещи новини