23-годишен се обеси в Самоков

  • 30 септември 2014 14:44

  • 3157
  • 4
23-годишен се обеси в Самоков
©

23-годишен мъж се обеси в родния си дом на ул. “Никола Образописов“ в Самоков.

Тялото на Иво Шипочки е намерено в събота около 20 часа от неговите близки. Веднага е повикан екип на Спешна помощ и служители от РУП – Самоков. Медиците са констатирали смъртта, при първоначалния оглед не са намерени следи от насилие по трупа на младежа. В момента тялото е в Съдебна медицина-София, където патоанатомите ще изяснят причините за смъртта. Преди две години младежът е работил в Германия в „Макдоналдс”. Там е и майка му Елена Господинова, която работи като медицинска сестра, съобщава в. "Вяра".

През последните седмици Иво Шипочки изглеждал явно потиснат. Било очевидно, че изживява някаква вътрешна драма, но не споделил с никого какво го измъчва. По принцип Иво не бил от най-приказливите и отбягвал темите за себе си, но особено бил ревнив към личния си живот, не позволявал дори на най-близките му да надничат в него. В Самоков се говори, че младежът преживял много тежко раздялата на родителите си Елена Господинова и Валери Шипочки. Те не живеят заедно от няколко години, а официално са разведени от малко повече от година. Дълбоко в себе си Иво хранел надеждата, че майка му и баща му ще се съберат, но с всяка изминала седмица му ставало все по-ясно, че това няма да стане. Хората в квартала го знаят като изключително добро, трудолюбиво и възпитано момче. 

Завършил е СОУ “Отец Паисий“ с добър успех. Имал е много приятели, но според техните коментари напоследък проявявал лабилна психика. Промененото му поведение те си обясняват със семейните проблеми. В една от версиите за самоубийството му се прокрадва идеята, че причина за фаталното решение е момиче, но Иво много рядко е общувал с момичета, дори неговите приятели не могат да посочат поне едно момиче, към което да е имал слабост. 

Десетки самоковци от квартала, в който е живял Иво Шипочки, са потресени от случилото се. Сред тях упорито се говори, че бащата Валери Шипочки, който е дългогодишен бивш личен шофьор на кметове в община Самоков, както и дългогодишен ресторантьор в курорта Боровец, не се е интересувал от семейството. Майката на младежа Елена Шипочка е медицинска сестра. Работила е дълги години като медицинска сестра при д-р Кашъмов в МБАЛ-Самоков, а от 4 години е в Германия. Там също работи като медицинска сестра. Емигрирането й в Германия се дължи на чисто икономически причини, там медицинските сестри изкарват доста пари, а на нея средствата са й били необходими, за да осигури добро бъдеще на децата си. Под сурдинка се говори, че високата заплата не е единствената причина да замине в чужбина. На практика последните години от семейния й живот в България са били непоносими, минавали са през често малтретиране от бившия й съпруг и затова е потърсила спасение в чужбина. В средите на своите познати и колеги се ползва с името на изключително отговорна и интелигентна жена. Два-три пъти в годината се е прибирала в България.

За разлика от бащата на Иво, който се е държал доста резервирано с момчето, дядо му Георги, баща на Елена, давал душа за него. Той е пенсионер, известен е като спортен деятел по тенис и многократно е награждаван. Държал се е като изключително грижовен дядо, получава и добра пенсия. Къщата е поддържана. В двора е направил спортен клуб по тенис на маса, за да може всеки младеж в свободното си време безплатно да спортува. Цялата махала се възхищава на Георги Господинов за това, че с лични средства е облагородил целия квартал с овощни дръвчета. Бабата на младежа – Нина, също е пенсионер, но работи в пералнята на хотел „Самоков“. Тя също се ползва с името на изключително трудолюбива и добра жена. Всички в Самоков са категорични, че децата не са видели тормоз от най-близките си, затова не крият изненадата си от фаталното решение на Иво Шипочки.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3157 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2016.08.04 | 10:39

4
какво става с тия деца беее Какво причиняват на родителите си...УЖАС
xxx

2016.08.04 | 10:39

3
Повечето такива драми на млади момчета са свързани с Интернет сайтове за залози - истината Ви казвам обърнете си внимание на децата

2014.10.01 | 11:11

2
обещано от герб!

2014.09.30 | 21:23

1
zasto tolkova mladi xora posiagat na jivota si .Nakade otiva tazi darjava.Nie se stopiavame vseki den .Mladi xora opomnete se,nedeite da pri4iniavate tova na vsi4ki nas .Jiveite i se radvaite na jivota .Mir na praxa na tova mom4e.Ujas.

Добави коментар

Водещи новини