Черни дупки не съществуват

  • 30 септември 2014 11:02

  • 3952
  • 3
Черни дупки не съществуват
©

Когато животът на огромна звезда с маса много пъти по-голяма от масата на Слънцето стигне своя край, тя се разрушава, създавайки черна дупка – аномалия, където гравитацията е толкова силна, че дори и светлина не може да излезе от нея, или поне така се смяташе досега, пише в. "Монитор".

Но математик сензационно заяви, че съществуването на черните дупки не е възможно и дори подкрепя математически своето твърдение. Ако това е вярно, тогава изследването може да принуди физиците да се откажат от общоприетата теория за възникването на Вселената.

Изследването е проведено от професор Лаура Мерсини-Хаутън от Университета на Северна Каролина в Чапъл Хил. Тя твърди, че когато една звезда умира, тя излъчва радиация, известна като лъчение на Хокинг, прогнозирано от професор Стивън ХокингСтивън Хокинг Професор Стивън Уилям Хокинг (на английски: Stephen William Hawking) е английски физик. До 2009 г. е Лукасов. В същото време, както е убедена Мерсини-Хаутън, звездата губи значителна част от масата си, което прави невъзможно появата на черна дупка. „Все още не съм се възстановила от шока – каза пред британския в. „Дейли Мейл” изследователката. - Проучвахме този проблем повече от 50 години и резултатите ни дават много неща за размисъл.”

Експерименталните данни един ден може да предоставят физически доказателства, че не съществуват черни дупки във Вселената. При това Мерсини-Хаутън твърди, че математическите изчисления вече са предоставили неопровержимо доказателство за това.

Освен това проучването очевидно може да хвърли съмнение върху достоверността дори и на теорията за Големия взрив. Повечето физици вярват, че Вселената се е появила от сингулярност, която се разширява от момента на Големия взрив, който е настъпил преди около 13,8 милиарда години. Ако не съществуват черни дупки, то, както частично прогнозира професор Мерсини-Хаутън, тази теория може да се постави под съмнение.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
3952 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Сали,Мехмед,Рамза:Непобедимите

2014.10.27 | 17:12

3
Нямало черни дупки.Всяка негърка може да опровергае,това твърдение без особен проблем. :D

2014.10.03 | 11:29

2
И математиците са хора и те могат да грешат :) Просто птрябва да си провери пак сметките :)

2014.10.03 | 00:02

1
Имам силни съмнения,според мен съществуват черни дупки със сигурност.

Добави коментар

Водещи новини