Шаламанов: Няма окончателно решение за ранното пенсиониране на военните

  • 29 септември 2014 21:44

  • 2341
  • 1
Шаламанов: Няма окончателно решение за ранното пенсиониране на военните
©

Към момента няма окончателно решение, свързано с ранното пенсиониране на военнослужещите. Има мерки, изисквани от Европейската комисия, и на тях трябва да бъде отговорено.

Това каза министърът на отбраната Велизар ШаламановВелизар Шаламанов Велизар Шаламанов е роден на 24 декември 1961 г. в гр. Карлово. Завършва с отличие и златен медал пред военнослужещите във военното формирование 26 400 в Благоевград,  съобщи пресслужбата на министерството на отбраната. Министър Шаламанов проведе среща с личния състав на военното формирование днес, 29 септември. Брифинг за целите и задачите на военно формирование 26 400 изнесе командирът му подполковник Иван Иванов. На срещата присъстваха още заместник-началникът на отбраната генерал-майор Нейко Ненов и командирът на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев. Министърът на отбраната Велизар ШаламановВелизар Шаламанов Велизар Шаламанов е роден на 24 декември 1961 г. в гр. Карлово. Завършва с отличие и златен медал съобщи, че е поискал от министъра на труда и социалната политика Йордан ХристосковЙордан Христосков Проф. д-р Йордан Атанасов Христосков е роден на 20 октомври 1951 година. Завършва ВИИ "Карл на всички срещи, на които се обсъжда темата с промяната на ранното пенсиониране на военнослужещите да присъстват експерти от Министерството на отбраната. "Ще настоявам да се работи по реалистични варианти, които да бъдат обосновани, за да се защитят интересите на военнослужещите, съобразно опита в страните от Европейския съюз", заяви министърът на отбраната Велизар ШаламановВелизар Шаламанов Велизар Шаламанов е роден на 24 декември 1961 г. в гр. Карлово. Завършва с отличие и златен медал. По думите му, на този етап въпросът е по-скоро на експертно ниво.

На въпрос, свързан с изплащането на 20-те заплати при пенсиониране, министърът на отбраната заяви, че неговото мнение е, че те не трябва да отпадат. В допълнение към тях стои въпросът и за преподготовката на военнослужещите, особено за завършилите технически специалности, както и за възможността да получават акредитирани цивилни сертификати, за да упражняват гражданска професия след пенсиониране - посочи министърът.

По отношение на средствата за отбраната в бюджета, министърът на отбраната бе категоричен, че основен ангажимент в оставащите седмици ще бъде първо да се осигури нормалното функциониране на военните формирования. "Ще се стремим да осигурим максимално възможните средства за функционирането на поделенията", заяви министър Шаламанов и подчерта, че ще постави тази тема и пред премиера проф. Георги БлизнашкиГеорги Близнашки Проф. Георги Петков Близнашки е роден на 4 октомври 1956 г. в с. Скравена, Софийска.

Военнослужещите поставиха въпроси, свързани с липсата на облекло и на защитни средства, както и с необходимостта от по-добро медицинско обезпечаване, възможности за създаване на езиков кабинет във военното формирование и др.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2341 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.10.21 | 14:46

1
Pensionirane kvo pensionirane vBA general i polkovnik do grob tva e polojenieto i 50 godini zastoi na 4in starshileitenant ili kapitan!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини