Десетки гуми покриха плаж във Варна (галерия)

  • 29 септември 2014 12:41

  • 1563
  • 1
Десетки гуми покриха плаж във Варна (галерия)
© Булфото

Офицерският плаж във Варна е бил засипан с десетки автомобилни гуми, съобщи представителят на концесионерите на пясъчната ивица Андрей Василев, цитиран от БТА.

Според него гумите са били изхвърлени в близкото дере преди време и дъждовните води са ги смъкнали до морето. Теченията са изхвърлили гумите на брега, тъй като в този период морето се самопочиства.

„Проблемът е в липсата на сепаратор за унищожаване на твърдите отпадъци“, посочи Василев. По думите на Василев замърсяването вече е почистено и в момента се търси вариант за унищожаването на гумите.

Той припомни още, че общината е отделила средства за изграждане на такова съоръжение, но до момента реална работа по проекта не е започнала.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1563 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
tirk

2014.09.30 | 08:10

1
Много ясно, че ще има гуми... Нашенеца от години си хвърля боклука където дойде, из деретата и къде и ли не... А общината е обещала да направи сепаратор и ще филтрира подобни замърсявания, ама друг път. Все някой ще почисти, ама не трябва да се стига до там. Солени глоби за замърсителите и община която чисти деретата всяка година, а не веднъж на столетие и то ако им дойде настроението.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини