Кой има интерес да ни запуши устите, питат служителите на ТВ7 и NEWS7

  • 26 септември 2014 13:33

  • 2288
  • 4
Кой има интерес да ни запуши устите, питат служителите на ТВ7 и NEWS7
©

Вярваме, че фактите говорят повече от всичко друго. А когато те се подминават от институциите, за да се осъществява натиск - определено е опасно. Безпрецедентен натиск върху ТV7 и NEWS7. Съдът и институциите засега любезно съдействат.

Това заявиха в отворено писмо до медиите служителите на телевизиите по повод твърденията от вчера, че от два месеца служителите на двете медии са без заплати по вина на временния синдик Панайот Велков.

Пред погледите на двама съдии, привременният синдик Панайот Велков извърши множество действия, превишаващи дадените му по закон правомощия. Еднолично Велков е подписал договори с външни фирми, които обслужват всякакви други интереси, но не и тези на телевизията. А той е поставен, за да я „оздравява“! С допълнителни клаузи към договорите той дори е увеличавал многократно стойността на предоставяните услуги от избраната от него охранителна фирма. Която уж пази имуществото на телевизиите от нас – работещите в нея, пишат в писмото си от медията.

Незнайно защо всички сметки на телевизията са запорирани по негова препоръка, което прави работата ни невъзможна. Ситуацията не позволява на телевизията да работи нормално, се посочва в писмото.

Използва се едно от най-силните оръжия – тоталната демотивация на служителите, на които непрекъснато се повтаря, че телевизията е фалирала, закрита и едва ли не - „от утре ви няма“. В същия момент заплати не се изплащат, тъй като Г-н синдикът не подписва необходимите за това документи, недоволстват служителите.

Защо се случва това? Кой има интерес да ни запуши устата?! Кой има задачата да ни смачка като журналисти?!, недоумяват те
Ситуацията изисква да бъдат предприети решителни действия за защита на словото и на нормалната работа в една медия. Каква е гаранцията, че утре безнаказаността и агресията на една шайка няма да атакува и други, подчертават от ТВ7 и NEWS7.

TV7 е сериозна, професионална медия, която ще продължи да работи като обществена телевизия в името на зрителите. Вярваме, че справедливостта е ценност в Европейска България и очакваме институциите и колегите ни журналисти да не ни обръщат гръб.

Не на натиска върху словото, завършват писмото си служителите на двете телевизии.

Последвайте канала на

2288 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Шопар Пеевски

2014.10.22 | 09:58

4
Кой има интерес да запуши устата на ТВ7 Целият български народ има интерес. Такава лъжлива медия няма право да съществува и да лъже народа. Ако имахме действаща СЕМ, до сега да бяха я закрили

2014.10.22 | 09:55

3
ga yadaxte kyfteeata, ni rivaiti
мишо шИмара

2014.10.22 | 09:55

2
ТВ7 сам си би шута, в деня на протестите с/у Пеевски. Всички телевизии показваха протестите с/у пеевски, и колко народ се е насъбрал. Бяха над 5000 а тв7 праваше следното 1. Криеше кадрите от протестите, казва ше е са 100-тина човека. 2. Казваше че протестите са с/у Бойко Борисов, при положение че той беше в опозиция, на власт беше орешарски и протеста беше против Пеевски-който орешарски беше издигнат за шеф на ДАНС. В този ден ТВ7 беше обречена. Такава лъжлива медия няма право на СЛОВО. Закривайте продажната си медия

2014.10.22 | 09:54

1
AMI ZASHTO SVINIATA PEEVSKI NE VI PLATI?????????????????NALI OBSLUJVATE NEGOVITE INTERESI I TEZI NA KOMUNISTITCHESKITE KOPELETA I KRADZI. TAZI TELEVIZIA TRIABVA DA SE ZAKRIE.

Добави коментар

Водещи новини