Отровиха двойка кенгура и бебето им в хасковския зоопарк

  • 26 септември 2014 08:21

  • 1686
  • 2
Отровиха двойка кенгура и бебето им в хасковския зоопарк
©

Отворена е двойката кенгура в хасковския зоопарк, съобщава Haskovo.net. Аутопсия на труповете във ветеринарната клиника в Стара Загора е доказала, че животните са отровени с пестициди, информира шефът на зоопарка Валентин Ахтаров.

Той смята, че причината не може да е във фуража, с който са ги хранили, защото от същата торба им давали в продължение на месеци. Гранулите от нея също са дадени за изследване, но резултатите още не са готови.

Мъжкото кенгуру умряло на 12 септември, а ден след него и женската. С нея издъхнало и 3-месечното бебе на двойката, което още било в торбата на майката.

Ветеринарите са открили внезапен кръвоизлив на дебелото черво, което според шефа на зоопарка говори, че всичко е станало за ден-два.

В края на август животните били преместени в ново ограждение, съобразено с всички изисквания.

Служители на зоопарка не изключват двойката кенгура да е станала жертва на някои от многобройните посетители по време на панаира. Въпреки че има забрана, те непрекъснато хвърлят храна на животните. Някои от човешките лакомства и още повече лъскавите им опаковки обаче са убийствени за определени животни, коментират специалистите.

Валентин Ахтаров се закани, че ще подадат сигнал за умишлено отравяне на двойката кенгура.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1686 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Само ГЕРБ и САЩ!

2014.09.27 | 08:00

1
Ибал съм ви кенгуратата! Тровете бездомните кучета по-добре!

2014.09.27 | 08:00

2
ti si glupak

Добави коментар

Водещи новини