Нелеп инцидент! Камион потегли по инерция и премаза монтьор

  • 25 септември 2014 13:44

  • 2799
  • 1
Нелеп инцидент! Камион потегли по инерция и премаза монтьор
©

30-годишен мъж загина на място тази сутрин в жестока преса между стена и потеглил по инерция товарен автомобил в двора на бившата база за Материално техническо снабдяване в Хасково.

18-тонният ДАФ бил ремонтиран рано сутринта от началник склада на хасковската фирма „Недев“ Николай и един от старшите работници Антон. Двамата сменяли акумулатор, когато в един момент натовареният камион потеглил по наклона през двора на склада, пише haskovo.net. Антон успял да отскочи, но с предната си дясна гума тежкотоварното возило притиснало Николай към бетонна колона пред портата на склада. Скоростта е била толкова малка, че по бронята на ДАФ-а имаше само две леки драскотини. Инерцията обаче е била свръхдостатъчна за да премаже крехкото човешко тяло. Младият мъж оставя сираче тримесечно бебе.

„Това е нелепа смърт, трагичен инцидент, нямам какво да кажа“, заяви потресеният до дъното на душата си собственик на фирмата Веселин Недев на връщане от семейството на Николай, на което трябвало да съобщи за трагедията. Тя е и лична за Веселин, защото починалия е негов първи братовчед.

Случаят е квалифициран като трудова злополука, въпреки че е станал в извън работно време, но пък на работното място. По случая тече разследване на полицията, Инспекцията по труда и НОИ. Окончателните заключения трябва да са готови до две седмици.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2799 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
FM

2015.07.25 | 15:31

1
Незнанието, убива.

Добави коментар

Водещи новини