Партиите спряха парите на троловете

  • 25 септември 2014 10:00

  • 2053
  • 6
Партиите спряха парите на троловете
©

Троловете вече не са това, което са. Доскорошната представа за платените коментатори на съперничещи си партии остана в миналото.  Войната продължава, но вече не с тази интензивност. Партиите вече не плащат за този вид дейност, пише в. "Преса", позовавайки се на стратези, които отговарят за интернет кампаниите на политическите сили.

Вместо това се плаща директно на големите портали с много посещения, за да ограничават или да трият негативните коментари.

основният проблем, с който се сблъскват партиите при работа с платени писачи е невъзможността да бъде оценен точно ефектът от работата им. Например, колко гласове са привлечени към опре3делена политическа сила и колко са били откъснати от друга.. Затова щабовете търсят други пътища за популярност.

Все по-често се наблюдават атаки с конкретна цел. На 20 юли бе спрян профилът на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г във Фейсбук. Според съобщенията той бил обект на хакерска атака. Всъщност става въпрос за една възможност в социалната мрежа, чрез която определен потребител, след като бъде докладван на администраторите за неправомерно поведение, профилът се блокира.Откакто лидерът на ГЕРБ влезе в социалните мрежи профилът му се атакува поне три пъти.

Заради това на 10 март профилът му бе верифициран от администраторите на мрежата, тоест те гарантират, че това е единственият истински профил на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

Друг показен случай е този на Меглен Кунева на европейските избори през май. Тогава чрез масирана пропаганда  на активисти от ДСБ тя бе изместена с преференции от Светослав малинов, който влезе в ЕП. Кампанията във Фейсбук срещу водачката на листата на Реформаторския блок приличаше по-скоро на битка срещу съперник, отколкото на колегиално съперничество.

Бай-новият пример е от 6 септември. Тогава беше атакувана анкета на агенция ПИК, в която беше подменен читателския вот. ИТ експерти, обаче посочиха, че това не е била атака на тролове, а става въпрос за прилагането на специално написан скрипт, който автоматично генерира съобщения с адреси от цял свят.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2053 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2014.09.30 | 09:04

6
Леле, Любо моите съболезнования .. Ти работеше за парче студена пица, колкото да туриш нещо в устата сега пак ще трябва да излезеш на магистралата, а и дъртите педери си заминаха с края на сезона и оставаш без клиентела.
д-р Менгеле

2014.09.29 | 13:16

3
Като гледам и слушам, ГЕРБаджийските тролове са навсякъде, даже и телевизиите са ГЕРБаджийски тролове. Значи само ГЕРБ не е спрял троловете си!
мъка

2014.09.29 | 15:09

5
Разбираме разочарованието ти ,мило , турско-червено тролче. Така беше хубаво ,Кутката да спуска "опорни точки" , а ти - да словодрискаш в нета ,нали ? А сега - мъка ,мъкааа ! Няма вече стотинки ,за допълване на пенсийката /като АБПФК - не е малка ,а?/.

2014.09.29 | 15:08

4
Партиите спряли парите на Троловете по форумите само Ибрахим не разбрал и рупа ли рупа троши парата на Пеевски по билбордове с курвен*ката му селска муцуна и пишат турчета от атака на латиница с големи букви
GERB

2014.09.27 | 20:49

2
taka floode sait-a i postoqnno imate ping idioti slagaite permanenten ban na toz trol
GERB

2014.09.27 | 20:47

1
Maiche kato gledam samo vashiq sait plashtate za tozi TROOLL tyk

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини