Работници от "Топлофикация Бургас" започват едночасови протести

  • 25 септември 2014 09:48

  • 1472
  • 0
Работници от "Топлофикация Бургас" започват едночасови протести
©

Работници от "Топлофикация Бургас" започват едночасови протести срещу дискриминационната политика на НЕК и държавата.

Първият протест ще е днес от 14.00 до 15.00 часа, пред входа на "Топлофикация"-Бургас, съобщиха от пресслужбата на дружеството, цитирани от БТА. От там допълниха, че сметките на "Топлофикация"-Бургас са несправедливо запорирани вече втори месец, работата на дружеството е затруднена, бавят се заплатите на работници и служители.

Работниците от "Топлофикация" - Бургас се обявяват против неадекватната регулаторна и управленска политика на отрасъла. В прессъобщение до медиите от топлофикационното дружество пишат, че НЕК дължи огромни суми на "Топлофикация" за изкупена електрическа енергия, които по споразумение е трябвало да приведе на "Булгаргаз".

Неизпълнението на това условие е довело до запор на сметките на топлоелектрическата централа. Работниците искат да запазят работните си места и настояват НЕК да започне редовно да изплаща задълженията си на производителите на електрическа енергия и да спре поставените ограничения за производството й.

Едночасови протести ще се провеждат всеки ден до изпълнение на исканията на работниците, се казва в съобщението. Там се посочва още, че протестът е насочен и срещу ДКЕВР, която от 15 години насам определя на топлофикационното дружество най-ниската изкупна цена на електрическа енергия.

Протестиращите искат нова ценова политика, която да гарантира заплащането на електрическата енергия на реалните й стойности. Те настояват за въвеждането на строги правила в сектора "Енергетика" и за изграждането на дългосрочна стратегия за неговото развитие.

Последвайте канала на

1472 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини