Листчета с корекции поправят грешки в скандалния учебник "Човекът и обществото" (видео)

  • 24 септември 2014 14:56

  • 4657
  • 6
Листчета с корекции поправят грешки в скандалния учебник "Човекът и обществото" (видео)
© Булфото

Авторът на учебника "Човекът и обществото" за трети клас на издателство "Просвета" проф. Мария Радева се е ангажирала да организира заедно с издателството да се отпечатат листчета, в които се коригира част от фактологичните грешки в учебника.

Това съобщи служебният министър на образованието и науката Румяна КолароваРумяна Коларова Доц. д-р Румяна Коларова е родена на 10 юни 1956 г. в София. Румяна Коларова е университетски в отговор на въпрос на пресконференция след заседанието на МС.

Тя не успя да отговори колко училища са избрали именно този учебник, но подчерта, че въпреки че е издаден от най-масовото издателство, „не са толкова много". По думите й, е нормално във всяко издание да има неточности.

Стана ясно, че още през март инициативен комитет е поискал среща с министъра на образованието, за да обърне внимание на „неточностите" в учебника, сред които например, че "Цар Симеон водил продължителни войни с Византия, но те не оставили трайни следи в българското минало" и "Полицията заловила Апостола".

Съваторът на учебника Мария Радева се е ангажирала по време на обсъждане с инициативния комитет, че ще бъдат коригирани обсъдените фактологични грешки. "Това, което тя се ангажира евентуално да организира заедно с издателството, е да се отпечатат листчета, в които се коригират част от фактологичните грешки, които има в учебника", каза Коларова.

Министърът посочи, че в учебниците "Човекът и обществото" историята е много малък компонент.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4657 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2015.04.13 | 11:36

6
Нови учебници.

2015.04.13 | 11:36

5
Малоумник , не трябва да пише учебник. Още по виновен обаче е тоя дето му е позволил да го публикуват.
СС

2015.04.13 | 11:35

4
Тази така наречена министърка виждала ли е изобщо учебника? Той е разделен на две части - първия срок се учи географската част, а втория срок - историческата част. Как в такъв случай ще говори че "историята е много малък компонент"? Аман от малоумници, които се пишат за много компетентни на гърба на нашите деца!!!
сИМЕон

2015.03.27 | 22:02

3
"Министърът посочи, че в учебниците "Човекът и обществото" историята е много малък компонент." Тооо те,малките камъчета обръщат колата де...
С.Т.

2015.03.27 | 22:02

2
Това наистина са маллки грешки, като се има предвид, че в един учебник прочетох: „За България освобождението от Османската империя е било лошо, тъй като ако не се беше освоободила сега щеше да е много по-силна икономически"! Браво на министър Мукаддес Налбант, за това че успя да пренапише историята както на партията и и изнася.
4

2014.10.06 | 00:14

1
Я се скрийте !!!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини