Обновиха състава на Обществения съвет към Фонда за лечение на деца

  • 24 септември 2014 12:25

  • 1558
  • 0
Обновиха състава на Обществения съвет към Фонда за лечение на деца
©

Правителството направи промени в състава на Обществения съвет към центъра „Фонд за лечение на деца”. Целта е да се подобри функционирането на Съвета и да се осигурят условия за ползването на достъпна медицинска помощ за най-малките пациенти, съобщиха от пресцентъра на МС.

На мястото на досегашните членове на Обществения съвет - Владимир Пилософ, Борислав Владимиров, Стелиана Кюркчиева, Ирина Ковачева и Мая Данчева за членове са определени Огнян Бранков, Румен Кастелов, Анелия Буева – Велковска, Венета Божинова – Чамова и Надежда Цекулова

Проф. Бранков работи в Клиниката по чернодробна, жлъчна, панкреатична и обща хирургия на МБАЛ „Токуда болница София” ЕАД, където се осъществяват дейности по детска хирургия. Доц. Кастелов понастоящем е в Клиниката по ортопедия и травматология на Медицинския институт на МВР.

Доц. Буева - Велковска е един от малкото специалисти в областта на детските болести и детската нефрология с богата професионална биография у нас. Началник е на Клиниката по нефрология на СБАЛ по детски болести „Д-р Лисичкова” във Варна.

Проф. Божинова - Чамова е началник на Клиниката по нервни болести при деца на УМБАЛ по неврология и психиатрия „Св. Наум”. Външен експерт е към Център „Фонд за лечение на деца” в последните няколко години.

Надежда Цекулова е репортер в Програма „Хоризонт” на БНР с над 10-годишна журналистическа практика, която включва приоритетно теми в областта на здравеопазването.

Предвид биографията на всеки от новите членове на Съвета, в подновения си състав той гарантира висок професионализъм по отношение на определените му задачи като консултативен орган в подкрепа на дейността на Центъра и ще осигурява необходимата експертиза по всеки разглеждан случай.

Последвайте канала на

1558 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини