Защо Facebook е полезен за вас?

  • 23 септември 2014 20:19

  • 2005
  • 2
Защо Facebook е полезен за вас?
©

Социалната мрежа днес има над 1 млрд. потребители. На ден се качват 350 милиона снимки.

В един момент беше много популярно да имаш профил и да говориш за Facebook. Днес пък е много популярно да се оплакваш от това колко ти е досаден, но въпреки това си там.

И въпреки оплакванията и досадните статуси от някои "приятели", Facebook има някои доста добри черти, пише мъжкото списание Men's Health.

Ето някои от тях:

Подобрява самочувствието

Може би това се дължи на факта, че сами решавате каква информация за себе си да качите и каква не. Така вие можете да създадете един свой виртуален образ, който да бъде точно такъв, какъвто вие искате да бъдете. Това са само догадки за причините, но подобряването на самочувствието е факт. Изследване на Cornell University показва, че само 3 минути на ден във Facebook ви помагат да увеличите увереността си.

Почивате си

Изследване на Института по технологии в Масачузетс показва, че докато „разцъкват“ Facebook студентите понижават сърдечния си ритъм и нивото на стреса. Научно доказано е - разглеждайки постове във Фейса, си почиваме добре.

Хвалите се

Човек от време на време има нужда да се похвали. Facebook ви дава поле за изява, където можете да публикувате свои фотографии, рисунки, клип на вашата група или да се изявите по друг свой начин.

Още по темата четете ТУК.

Последвайте канала на

Весела Найденова
2005 2

Коментари 2

Добави коментар

2014.09.26 | 11:12

2
Ей сигурно некой ви плаща, за да рекламирате тоя скапан Фейсбук...

2014.09.24 | 10:29

1
Да, това е новата картотека на полицията,заедно със снимков материал и локация от къде си влизал.

Добави коментар

Водещи новини